Prima pagină » BZI LIVE » LIVE VIDEO – Despre cel mai important moment electoral din 2024, implicare, civism, cercetare și o nouă atitudine politică, la BZI LIVE alături de prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui (Facultatea de Fizică, UAIC din Iași), candidat AUR la alegerile europarlamentare – FOTO

LIVE VIDEO – Despre cel mai important moment electoral din 2024, implicare, civism, cercetare și o nouă atitudine politică, la BZI LIVE alături de prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui (Facultatea de Fizică, UAIC din Iași), candidat AUR la alegerile europarlamentare – FOTO

20 aug. 2023, 10:49, 2 ,
în BZI LIVE

Luni, 21 august 2023, începând cu ora 14.30, în Studioul BZI LIVE este programată o incitantă și provocatoare emisiune-dialog! Aceasta va avea în prim-plan cel mai important moment electoral din 2024, implicare, civism, cercetare și o nouă atitudine politică. Totul alături de prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui (Facultatea de Fizică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași), candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile europarlamentare de anul viitor!

Punctual, în producția media cu profesorul Gurlui vor fi abordate: proiectele și obiectivele sale pentru Parlamentul European (PE), un nou tip de politică în țară, axată pe cetățean și comunitate, inițiative personale, strategii pentru dezvoltarea Moldovei, activități pe care le-a derulat, motivul pentru care nicio universitate din România nu se află în Top Shanghai 1.000 (pe anul 2023), importanța investițiilor în Cercetare, protejarea mediului dar și elemente ce țin de ținte profesionale și pentru cetățeni ale prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui. Așadar, o ediție BZI LIVE ce propune o alternativă viabilă, sănătoasă la actuala clasă politică, administrativă și de reprezentare publică.

Cine este prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui! De la poluarea regională a aerului și schimbările climatice globale până la instrumente optice pasive și active de cercetare a atmosferei terestre

Candidatul AUR la alegerile europarlamentare 2024, prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui are o activitate prestigioasă și spectaculoasă, atât din perspectivă profesională, științifică dar și de implicare civică. Acesta, între 1996-2001 (a fost preparator, asistent), 2001-2006 (lector), 2006-2022 (conferențiar), 2022- (profesor) Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Fizică 2004 – 2016. Profesor invitat al Universității „Lille 1” din Franța – Lille 1 University of Science and Technology, France, Laboratoire de Physique des Lasers, Atomes et Molécules.

Absolvent Master, Specializarea Plasmă și Spectroscopie, media 10/10) 1998 – 2003 Titlu de Doctor, „Contribution to the study of the processes and phenomena in non-homogeneous discharges plasmas gas mixtures” 2019 – Atestat de Abilitare, Tehnici de spectroscopie laser aplicate în domeniul nanotehnologiei și al științei mediului, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Fizică. Membru al retelelor: ACTRIS si AERONET, membru al FAIR – ”Facility for Antiproton and Ion Research”, Darmstadt, Germania.

În 2007 a înființat LOASL – Laboratorul de optica atmosferei spectroscopie si laseri, dezvoltând instrumente unice în țară de teledetecție laser pentru sondarea atmosferei terestre

Direcții de cercetare: Poluarea regională a aerului și schimbările climatice globale, Spectroscopie optică: metode și instrumentație, Spectroscopie aplicată, optică, optica atmosferei, laseri, instalații de teledetecție laser, instalații optice active, instalații optice pasive, mediu, plasmă. Teme de cercetare: Plasma de ablație laser: metode de diagnoză, aplicații, Spectroscopia laser rezolvată spațio-temporar, Straturi subțiri obținute prin ablație laser: metode de diagnoză și de control a calității straturilor subțiri. Aplicații: Aplicații ale laserilor în tehnologii de propulsie spațială, instrumente optice pasive și active de cercetare a atmosferei terestre.

Pe de altă parte, sub coordonarea directă și în parteneriate cu echipe de cercetători și profesori din Franța (Universitatea Lille 1, Paris XI / LPGP, Orsay, Universitatea Angers) din Austria (Universitatea din Innsbruck) și din România (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași , Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea din Craiova, Universitatea din București, INOE București, INFLPR Măgurele etc.), prof. univ. dr. habil. Silviu Gurlui a pregătit peste 30 de doctoranzi care și-au finalizat tezele în aceste laboratoare iar in 2007 a înființat LOASL- Laboratorul de optica atmosferei spectroscopie si laseri, dezvoltând instrumente unice în țară de teledetecție laser pentru sondarea atmosferei terestre (DARLIOES).

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Comentarii
  • Dezamăgitoare asocierea cu AUR ca și orientarea politică a întregului ziar, de altfel.

  • Vascu bogdan

    Iar îl chemați pe oportunist? Măcar a venit cu senzorul în redacție? Asta caută funcții cum caută capra lucernă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *