Prima pagină » Titlurile zilei » Despărțire în mediul de afaceri din Iași! S-a rupt înțelegerea dintre Cristian Stanciu și Ana-Maria Ciotîr. Cei doi au vrut să câștige proiecte europene

Despărțire în mediul de afaceri din Iași! S-a rupt înțelegerea dintre Cristian Stanciu și Ana-Maria Ciotîr. Cei doi au vrut să câștige proiecte europene

18 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Consilierul județean PSD Cristian Stanciu a cumpărat partea Anei-Maria Ciotîr din societatea Logic Business Center SRL. Cei doi au vrut să demareze un proiect finanțat cu fonduri europene. Patroana Urbioled a fost implicată într-o afacere scandaloasă din centrul Iașului, prin intermediul societății Urbioled SRL

Noi mișcări pe piața afacerilor din Iași. În vara anului 2020, consilierul județean PSD Cristian Stanciu a devenit asociat în firma proaspăt înființată Logic Business Center SRL. În firmă apare ca asociat un nume surpriză: Ana-Maria Ciotîr, partenera lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ion Solcanu. Femeia conduce societatea Urbioled SRL, implicată în mai multe contracte controversate încheiate cu instituțiile publice. Recent, asocierea dintre cei doi afacerști a luat sfârșit. Cristian Stanciu a preluat toate părțile sociale de la vechiul asociat. Contactat telefonic, Cristian Stanciu a precizat că a preluat întreaga firmă după ce a picat un proiect ce urma să fie finanțat cu fonduri europene.

„Nu a fost nicio discuție. Am fost asociați pentru accesarea unor fonduri europene. Proiectul nu a mai fost derulat și am preluat și celelalte părți sociale”, a declarat Cristian Stanciu.

Ana-Maria Ciotîr nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere. Logic Business Center SRL are sediul social pe strada Cuza Vodă, nr.1, din municipiul Iași, acolo unde este și sediul Fundației Ecologic Green. Cristian Stanciu a fost implicat în mai multe scandaluri cu proiecte ce vizau reabilitarea clădirilor aflate pe lista monumentelor istorice, cum este și cazul Casei „Iacob Negruzz”, de pe strada Păcurari, nr.21.

Ana-Maria Ciotîr a extins domeniul de activitate al societății Urbioled SRL

Recent, Ana-Maria Ciotîr a extins și domeniul de activitate al societății Urbioled SRL, specializată în contracte de modernizare a iluminatului public. Astfel, societatea va putea presta servicii din domeniul activităților de îngrijire medicală. Cel mai probabil, în perioada următoare vor apărea și primele contracte. De precizat că Urbioled SRL a fost implicată în 2019 într-o tranzacție suspectă organizată de Telekom România Comunications. Firma controlată din umbră de Bogdan Solcanu accesase un proiect european, care impunea achiziția unui sediu. Telekom avea la dispoziție spațiul de pe strada Gavriil Musicescu din Iași. Imobilul a fost scos la licitație.

Urbioled a ofertat 825.000 de euro, dar a apărut o ofertă mai mare din partea unei persoane fizice, în valoare de 850.000 de euro. Chiar și așa, licitația a fost câștigată de Urbioled, chiar dacă avea oferta mai mică. Comisia a motivat că celălalt participant avea probleme de integritate. Pe scurt, prin semnarea acestui contract, Statul Român a fost prejudiciat în calitate de acționar minoritar în compania Telekom.

Telekom vine la licitații cu Urbioled, în calitate de partener de afaceri

Imediat după tranzacționarea spațiului Telekom apare asocierea dubioasă cu Urbioled SRL. Cele două societăți au participat la mai multe licitații pentru modernizarea iluminatului public. Telekom se înscria ca lideru al asocierii, iar Urbioled se ocupa de partea de excuție și încasa suma cea mai mare din contract. În total, din zeci de contracte s-au încasat aproximativ 2 milioane de euro. Totodată, Ana-Maria Ciotîr a încercat să câștige și un contractat de 17,6 milioane lei, fără TVA, aproape 3,6 milioane euro, pentru extinderea iluminatului public în municipiul Iași. Urbioled a contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) oferta ce aparținea societății Elba Com SRL, din Timișoara, declarată câștigătoare de către comisia de evaluare a ofertelor.

Contestația a fost formulată în condițiile în care oferta Urbioled era mai mare decât cea depusă de Elba Com cu aproximativ 120.000 lei. Licitația a fost blocată mai bine de 6 luni. Însă, Curtea de Apel Iași a respins definitiv acțiunea depusă de Urbioled. În conecință, Primăria Iași a semnat contractul cu firma din Timișoara. Conform caietului de sarcini, modernizarea iluminatului public din Iași se va realiza pe o lungime de 75 de kilometri. Firma cu care se semnează contractul trebuie să execute lucrările în termen de 7 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *