Prima pagină » Actualitate » Deşi timişorenii nu au apă caldă şi căldură, primarul Dominic Fritz a plătit zeci de mii de euro pe un catalog de amenajări urbane
Deşi timişorenii nu au apă caldă şi căldură, primarul Dominic Fritz a plătit zeci de mii de euro pe un catalog de amenajări urbane

Deşi timişorenii nu au apă caldă şi căldură, primarul Dominic Fritz a plătit zeci de mii de euro pe un catalog de amenajări urbane

30 nov. 2021, 09:45,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, nu ţine cont de nevoile cetăţenilor din oraşul pe care-l conduce şi cheltuie banii pe ce doreşte. După ce a lăsat orașul fără apă caldă și căldură, edilul a contractat un studiu în ceea ce priveşte calitatea vieții, care costă circa 27.000 de euro. De asemenea, Fritz a achitat nu mai puţin de 23.000 de euro pe un catalog de amenajări urbane.

Primarul a anunțat luni, 29 noiembrie 2021, faptul că a fost lansată procedura de achiziție publică pentru un ghid tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier urban.

„De mulți ani, Timișoara este deficitară la capitolul estetic, mai ales în cartiere”, spune edilul.

Timişoara este fără apă caldă şi căldură, dar are un plan catalog de amenajări urbane. Primarul a făcut anunţul achiziţiei

Dominic Fritz a transmis faptul că municipiul Timişoara are diferite tipuri de amenajări, materiale şi mobilier urban. Edilul susţine că băncile din parcuri şi chioşcurile de ziare fac diferenţa între un spaţiu de calitate sau nu. În consecinţă va fi achiziţionat un ghid tehnic de amenajare a domeniului public.

„Fiecare investiție e făcută separat și fiecare proiectant decide cum dorește. Rezultatul? Diferite tipuri de amenajări, de materiale, de mobilier urban – uneori pe străzi aparținând aceluiași cartier. Cum arată băncile din parcul în care mă plimb sau chioșcul de ziare la care merg zilnic, cât de accesibilă este trecerea de pietoni pentru vârstnici sau persoane cu dizabilități – sunt detalii care fac diferența între a avea sau nu, un spațiu public de calitate, accesibil pentru fiecare”, scrie luni pe Facebook Dominic Fritz.

Acesta a anunțat că a fost lansată procedura de achiziție publică pentru un ghid tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier urban.

Dominic Fritz: „Nu vom mai vedea investiţii care nu respecta dreptul la acces”

Edilul susţine că va avea investiţii în Timişoara care să respecte dreptul la acces şi materiale de calitate, chiar dacă orașul a rămas fără apă caldă şi căldura.

„Nu vom mai vedea investiții care nu respectă dreptul la acces al tuturor și care trebuie refăcute după câțiva ani fiindcă materialele nu au fost de calitate. Ne asigurăm un aspect unitar al orașului din punct de vedere al mobilierului urban și al iluminatului public, dar și al modului de amenajare al trecerilor de pietoni, trotuarelor și acceselor”, spune primarul.

Conform acestuia, toate administrațiile din marile orașe europene au astfel de ghiduri locale care îi ajută să trateze unitar stradă sau parcul, din punct de vedere tehnic, estetic, social, de recreere și agrement, turistic. Ofertele pentru realizarea ghidului se pot depune până în 7 decembrie. Ghidul va fi supus aprobării Consiliului Local Timișoara și va deveni reglementare locală.

Dominic Fritz a anunțat la finalul lunii octombrie că timișorenii vor plăti de la 1 ianuarie 2022 impozite mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *