Prima pagină » Local » Deşi nu este spital suport COVID-19, Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi a avut de-a face cu sute de pacienţi confirmaţi cu Coronavirus
Deşi nu este spital suport COVID-19, Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi a avut de-a face cu sute de pacienţi confirmaţi cu Coronavirus

Deşi nu este spital suport COVID-19, Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi a avut de-a face cu sute de pacienţi confirmaţi cu Coronavirus

19 aug. 2020, 15:01,
George Cristian în Local

Deşi Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi este un spital non-COVID, de la începutul pandemiei, în unitatea spitalicească au fost primiţi sute de pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Într-o informare de presă, prof. dr Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD afirma faptul că UPU Iași a primit sute de pacienţi care au fost confirmaţi că fiind infectaţi cu virusul din Wuham.

Sute de pacienţi infectaţi cu COVID-19 au fost primiţi la UPU Iași

Conform declaraţiilor făcute de coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, de la începutul pandemiei la UPU din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi au fost prezenţi aproximativ 703 pacienţi pozitivi, iar în spital au fost internaţi pentru intervenţii medicale şi chirurgicale un număr de 186 de persoane. Efortul a fost unul uriaş deoarece s-a realizat un exerciţiu financiar deosebit în slujba acestor pacienţi:

”Spitalul de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi nu este spital COVID-19, cu toate acestea, spitalul a diagnosticat şi tratat ca urgenţe, de pe data de 23 martie, până în prezent, un număr de 703 pacienţi în Unitatea de Primiri Urgente, şi un număr de 186 de pacienţi în spital pentru intervenţii medicale şi chirurgicale. A fost şi este un efort uman şi financiar deosebit în slujba şi acestor pacienţi alături de pacienţii de urgenţă. Speram că totusis, cazurile de suspecţi şi pozitivi de COVID-19 să fie tratate în celelalte 7 spitale nominalizate ca fiind spitale suport COVID-19. Pacienţii trebuie să ajungă în spitalele nominalizate cu excepţia situaţiei în care este nevoie de intervenţii salvatoare de viaţă în UPU SMURD sau clinicile spitalului.’ a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic coordonator UPU- SMURD.

Focar uriaş de COVID-19 la Iași! Zeci de copii orfani de la Centrul C.A. Rosseti au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Direcţia de Sănătate Publica Iaşi (DSP Iași), gestionează câteva focare de covid-19 de pe teritoriul judeţului. Conform unui comunicat de presă, DSP are în gestiune 3 focare de COVID-19. În total, în toate cele trei focare înregistrate pe teritoriul Iaşului, s-au constatat infectarea a nu mai puţin de 91 de persoane.

Focar uriaș la Centrul de Servicii Sociale C.A Roseţi din Iași

Conform informațiilor existente, la Centrul de Servicii Sociale ” C.A Rosetti din Iași au fost confirmaţi 40 de copii cu noul coronavirus, și 6 salariaţi.

  • CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”C.A. ROSETTI” IAȘI

Efectiv total: 174 (97 beneficiari si 77 salariati)

Număr de cazuri: 46 (40 beneficiari si 6  salariați)

Măsuri dispuse: primii 7 beneficiari infectați au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Salariații au fost evaluați de medici infecționiști și izolați la domiciliu. Ultimii 33 de beneficiari testați pozitiv se vor izola în Centrul „C.A.Rosetti”, iar monitorizarea zilnică a stării de sănătate a beneficiarilor va fi efectuată de un medic infecționist. S-a dispus dezinfecția întregii unități, iar personalul desemnat să îngrijească beneficiarii pozitivi va purta echipament de protecție adecvat situației.

La Centrul „C.A.Rosetti” mai sunt de instrumentat încă 22 de teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *