Prima pagină » National » Deși există anumite restricții privind alimentarea cu apă, ministrul Mediului spune că românii nu au de ce să intre în panică
Deși există anumite restricții privind alimentarea cu apă, ministrul Mediului spune că românii nu au de ce să intre în panică

Deși există anumite restricții privind alimentarea cu apă, ministrul Mediului spune că românii nu au de ce să intre în panică

15 aug. 2024, 22:40,
în National

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat joi, la Digi24, că deși există anumite restricții privind alimentarea cu apă, românii nu au de ce să intre în panică pentru că rezervele sunt suficiente, gradul de umplere la principalele lacuri de acumulare fiind de 77%.

„Există anumite restricții privind alimentarea cu apă, însă e bine să știm că sunt probleme locale și în niciun caz nu sunt chestiuni generalizate. Asta pentru că, spre exemplu, la principalele lacuri avem un grad de umplere de 77% ceea ce este un lucru bun. Apoi, la începutul lunii aveam o rezervaăde 3,4 miliarde de metri cubi, 3,43 de miliarde mai exact, iar azi suntem la 3,37 mld. mc”, a declarat Ministrul Mediului.

„Nu avem niciun motiv de panică”

Ministrul Mediului transmite că o pierdere de 110 milioane mc nu înseamnă foarte mult și nu există motive de panică, cu toate că a fost emis cod roșu de caniculă din luna august.

E adevărat că a fost azi emis primul cod roșu de caniculă din luna august pentru azi și mâine, însă ne coordonăm cu autoritățile locale. Dacă ne raportăm la 3,43 de miliarde mc, o pierdere de 110 milioane mc nu înseamnă foarte mult, motiv pentru care nu avem niciun motiv de panică”, a declarat ministrul.

De asemenea, ministrul Mediului a transmis faptul că la Cernavodă există o rezervă de 83 de cm și spune că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește debitul Dunării.

„La Cernavodă nu avem probleme pentru că există o rezervă de 83 de cm până la atingerea cotei de avertizare și e adevărat că sunt ceva restricții de tonaj pentru ambarcațiuni pe Dunăre. Pe Dunăre avem un debit scăzut, 2.800 mc/s, însă tendința este una staționară. Cu alte cuvinte, nu se agravează această situație și cu excepția acestor restricții de tonaj nu avem niciun motiv să ne îngrijorăm nici în legătură cu debitul Dunării”, a adăugat Mircea Fechet.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *