Prima pagină » Sanatate » Curiozitati medicale » Deși a consultat peste 100 de medici, încă nu știe de ce suferă

Deși a consultat peste 100 de medici, încă nu știe de ce suferă

14 oct. 2019, 17:30,
în Sanatate

A consultat peste 100 de medici… Din 2016, Bob Schwartz suferă de insomnie. În fiecare seară, acest american de 59 de ani se ridică la fiecare 90 de minute pentru a merge la baie.

Pe lângă această problemă urinară nocturnă, el suferă și de hipertensiune arterială, tulburări cronice digestive, dezechilibre hormonale severe și pierderea masei musculare.

În total, Bob a consultat peste 100 de medici care nu au putut diagnostica boala care îl macina.

În fiecare seară, Bob Schwartz, un avocat pensionar din Detroit, SUA, se ridică după o oră și jumătate de somn pentru a urina minute foarte lungi.

A consultat peste 100 de medici. Nu a dormit mai mult de patru ore pe noapte de trei ani

Epuizat, acest bărbat de 59 de ani nu a dormit mai mult de patru ore pe noapte de trei ani.

El are, de asemenea, acumularea de lichid în țesutul conjunctiv, un dezechilibru hormonal grav și o pierdere de masă musculară.

Din 2016, Bob a consultat peste o sută de medici care încă nu știu ce boală suferă exact.

Toamna trecută, el a fost admis la „Programul de boli nediagnosticate” al Institutelor de Sănătate din SUA (NIH), care a fost creat special pentru a diagnostica cele mai inexplicabile cazuri.

Dar chiar și acolo, bărbatul nu a primit niciun răspuns.

Specialiștii au descoperit că venele sale sunt extrem de dilatate și întinse, dar nu știu ce ar fi putut provoca un astfel de efect sau ce tratament ar putea rezolva această problemă.

Și nu au văzut niciodată un caz similar.

Înainte, însă, Bob Schwartz era „epitomul sănătății bune”, așa cum spune el însuși.

Vegetarian încă de la liceu, nu a fumat niciodată sau a băut alcool. Fan sportiv, alerga 15 kilometri pe zi și juca baschet.

În 2007, s-a retras și a înființat o asociație non-profit pentru a ajuta oamenii nevoiași împreună cu soția sa, Robin.

Dar nouă ani mai târziu, el a început brusc să se simtă foarte obosit. „Am crezut că îmbătrânesc”, a spus el pentru Washington Post. Dar starea lui s-a deteriorat rapid.

„Problema sa urinară” a apărut în 2017. Nu a urinat ziua, dar, odată culcat, a trebuit să se grăbească la toaletă pentru a evacua până la 1,5 litri de urină.

Tensiunea arterială a crescut de asemenea rapid. În ciuda multor consultări, nimeni nu a reușit încă să rezolve acest mister medical.

Medicii se uită în prezent la ADN-ul lui Bob. Potrivit Donna Novacic, una dintre specialiștii NIH, cauza care stă la baza acestei boli ar putea fi într-adevăr genetică.

„Unele cazuri sunt soluționate doar ani mai târziu”, a spus ea pentru Washington Post, potrivit 7sur7.be. Deocamdată, Bob este obligat să poarte haine speciale de compresie pentru a-și susține venele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024