Prima pagină » WoW! » Sfaturi pentru casa si gradina » Desfundarea chiuvetei cu sare. Sfaturi – VIDEO
Desfundarea chiuvetei cu sare. Sfaturi - VIDEO

Desfundarea chiuvetei cu sare. Sfaturi – VIDEO

28 aug. 2020, 11:17,
în WoW!

Desfundarea chiuvetei cu sare. Chiuvetele din bucătărie şi din baie fac probleme de multe ori. De-a lungul timpului, din varii motive, în furtunul ataşat la chiuvete se strânge o cantitate destul de semnificativă de mizerie. Usor-usor, se pot înfundă, apoi fie parţial, fie în totalitate.

Înainte de a chema un instalator, încearcă să remediezi tu problema. Simplu şi comod e să chemi un profesionist, dar trebuie să te pregăteşti financiar. Nu doar lucrarea în sine te costă, ci şi deplasarea până la tine. De asemenea, nu e chiar aşa indicat să cumperi tot felul de produse de desfundat din magazine. Majoritatea nu au nici un efect, ba mai mult şi granulele din ele se pot depune pe furtun.

Cum să desfunzi chiuveta fără ajutor

Pentru a te ocupa tu însuţi de desfundarea chiuvetei cu sare, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 150 ml oţet
  • 200 gr bicarbonat de sodiu – VIDEO
  • apă
  • 200 gr sare

Mod de preparare:

Mai întâi amestecă sarea cu bicarbonatul într-un castron. Toarnă încet conţinutul în scurgere. Apoi toarnă oţet fierbinte, puţin câte puţin. Se va face o spumă, o reacţie chimică între oţet şi bicarbonat. La final toarnă apa fierbinte. Teoretic, după aceea nu vei mai avea probleme cu vreun furtun înfundat şi vei scăpa şi de mirosul de canalizare.
De ce e bine să încerci metoda aceasta? Întrucât, spre deosebire de substanţele chimic din comerţ, mixul pregătit de tine nu atacă nici metalul (chiuveta), nici furtunul (plastic).

Trucuri pentru chiuveta desfundată

Iată şi alte sfaturi pentru a avea o chiuvetă curată şi desfundată:

  • foloseşte site speciale pentru toate chiuvetele din casă. La baie, în ele se vor aduna firele de păr şi scamele. La bucătărie, se vor aduna resturile de mâncare şi firimiturile. Dacă le laşi să alunece prin chiuvetă, rişti ca la un moment dat să se adune undeva şi să facă dop;
  • nu arunca grăsimi şi uleiuri în chiuvetă. Nu toate sunt descompuse de detergenţi, motiv pentru care creează o peliculă pe furtun şi îl înfundă;
  • nu arunca în chiuvetă zaţul de la cafea faină, cojile mici de ouă.

E bine, totodată, să știi și cum se înlocuiește sifonul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`