Prima pagină » Titlurile zilei » Desfrânare dusă la extrem în sânul Bisericii Ortodoxe! Enoriașii dintr-o parohie din Iași s-au minunat când au aflat ce face acest preot: „Locuiește în aceeași casă și cu soția, și cu amanta” – EXCLUSIV

Desfrânare dusă la extrem în sânul Bisericii Ortodoxe! Enoriașii dintr-o parohie din Iași s-au minunat când au aflat ce face acest preot: „Locuiește în aceeași casă și cu soția, și cu amanta” – EXCLUSIV

28 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Desfrânare dusă la extrem în sânul Bisericii Ortodoxe. Pr. Costel-Florin Văscu a fost alungat, înainte de Sărbătorile Pascale, de enoriașii din localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, după ce s-a aflat că acesta avea o relație extraconjugală cu o tânără din Pașcani, Iulia Vasilica Ț. Femeia era căsătorită la rândul său, fiind mama unui băiețel în vârstă de 11 ani. Enoriașii din Hăbășești au făcut dezvăluiri șocante despre slujitorul Domnului, mărturisind că pentru a nu fi caterisit împarte căminul conjugal și cu soția, și cu amanta.

Desfrânare fără limite în sânul Bisericii Ortodoxe: „Nu știm de ce acceptă soția lui o asemenea situație”

În luna mai, s-a reunit Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor în cazul preotului Costel-Florin Văscu, care a scandalizat o întreagă localitate după ce a fugit cu amanta și cheile de la biserică. Enoriașii sunt de-a dreptul revoltați, neputând să-și explice cum de slujitorul Domnului, care a avut derapaje morale grave, nu a fost caterisit încă.

„Pr. Văscu Costel-Florin nu s-a prezentat la Consistoriu, s-a judecat în lipsa lui, iar noi am crezut că o se ia o decizie, că o să fie caterisit. Nu s-a făcut însă nimic. Este o bătaie de joc. El și cu amanta sunt plecați acum la Constanța, unde el slujește. Preotul a avut până acum închiriată o garsonieră în Pașcani, unde amanta mergea ziua. Acum, și-a luat apartament cu chirie în Pașcani. Pe preoteasă a amenințat-o cu moartea, el nu este preot, ci un handicapat de om. Este un nenorocit de om”, a declarat un enoriaș din localitatea Hăbășești.

Enoriașii susțin că, în prezent, preotul locuiește atât cu soția sa și cu cei doi copii, cât și cu amanta, Iulia Vasilica Ț.

„Amanta e și ea la Constanța, a venit preotul și a luat-o acolo. În aceeași casă locuiește și soția lui cu cei doi copii, probabil că l-au obligat de la Arhiepiscopie să-și ia și soția cu el. El, timp de un an, nu a mai fost pe acasă, în timpul ăsta umbla cu amanta. Nu știm de ce acceptă soția lui o asemenea situație, cum de a acceptat să locuiască în aceeași casă cu amanta, poate o amenință. Dacă ea ar băga divorț, el ar fi caterisit”, a declarat un enoriaș revoltat de comportamentul preotului Costel-Florin Văscu.

Pr. Costel-Florin Văscu slujește în Arhiepiscopia Tomisului

Deși a fost alungat cu scandal din Parohia „Sfântul Gheorghe” Hăbășești, enoriașii fiind revoltați de comportamentul său și de faptul că l-au văzut cu o femeie în repetate rânduri, despre care aceștia susțin că i-ar fi amantă, Costel-Florin Văscu  nu a fost caterisit, ci a cerut să slujească în Arhiepiscopia Tomisului.

„În urma cercetării, pr. Văscu Costel-Florin a fost trimis în judecata Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, fiind sancționat în conformitate cu rânduielile bisericești. Începând cu data de 15.05.2024, pr. Văscu Costel-Florin a solicitat și s-a aprobat ieșirea din Arhiepiscopia Iașilor, în vederea transferului în Arhiepiscopia Tomisului, astfel încât acesta nu mai deține calitatea de fiu al Arhiepiscopiei Iașilor, urmând ca orice alte fapte sau nemulțumiri în legătură cu acesta să le sesizate Arhiepiscopiei Tomisului”, au transmis reprezentanții Protopopiatului Pașcani.

Soțul înșelat îi cere ajutorul Arhiepiscopului Tomisului: „Nu îi permiteți acestui om să pângărească ceea ce a mai rămas frumos din viața noastră creștinească”

Reporterii BZI au intrat în posesia unei adrese care a fost trimisă de soțul Iuliei Ț. Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Bărbatul îi explică înaltului prelat întreaga sițuație și îi cere acestuia să nu-i mai permită preotului Costel-Florin Văscu să mai slujească.

„Sunt căsătorit de 14 ani cu Iulia Ț., o persoană pe care am iubit-o foarte mult, împreună cu care avem un băiețel în vârstă de 11 ani. Totul a decurs aparent normal în viața noastră de familie până în urmă cu câteva luni, când a luat o turnură bruscă. Schimbarea s-a produs odată cu apariția în viața soției mele a unui slujitor al Bisericii, preotul Văscu Florin, de la parohia Hăbășești, Protopopiatul Pașcani (Arhiepiscopia Iașilor). De câteva luni între acest preot și soția mea a început o relație amoroasă, care a dus într-un final la despărțirea mea de soție și de copil, dar și la despărțirea preotului de propria familie (cu doi copii). Această situație a adus multă tulburare în parohia păstorită de preotul Văscu Florin și a fost adusă la cunoștința Protopopiatului Pașcani, dar și a Arhiepiscopiei Iașilor. Ca urmare a conflictului creat, preotul a fost judecat de către Consistoriul Eparhial în luna mai a acestui an. Din păcate, hotărârea luată de consistoriu încă nu a fost adusă la cunoștința mea, încât nu știu modul de soluționare a acestui caz. Nemulțumirea mea are la bază faptul că, de câteva luni, soția mea locuiește cu acest bărbat în casa mea (în care instanța de judecată, la solicitarea mincinoasă a soției mele, mi-a pus interdicția de a intra, timp de 30 de zile), problema fiind departe de a fi rezolvată, cel puțin până la încetarea procesului de divorț pe care I l-am intentat. Personal sunt nevoit să dorm prin străini, fiind departe de casa pentru care am muncit și de copilul pe care îl iubesc enorm. În același timp, amantul soției mele, deși a fost alungat (la propriu) din parohie (este la a doua pățanie de acest fel, datorită unor alte abateri disciplinare grave) și suspendat (probabil) de la slujire, slujește în continuare în Arhiepiscopia Tomisului pe care Înaltpreasfinția Voastră o păstoriți. Îmi susțin afirmațiile cu numeroase dovezi foto/video. Vă rog din suflet să nu îi permiteți acestui om să pângărească ceea ce a mai rămas frumos din viața noastră creștinească și să nu îi încredințați spre păstorire alte suflete pe care le-ar putea pierde de la mântuire prin faptele sale reprobabile și lipsite de orice urmă de moralitate”, se arată în adresa înaintată către Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura și cu preotul Costel-Florin Văscu, dar acesta nu a răspuns apelurilor.

Contactată de reporterii BZI, Iulia Vasilica Ț. a avut o ieșire nervoasă și a negat că ar avea vreo relație amoroasă cu preotul care este încă slujitor în Biserica Ortodoxă Română, deși este acuzat că trăiește în desfrânare.

„Cine vă dă aceste informații? Nu cunosc niciun preot, lăsați-mă în pace, că m-ați terorizat”, a declarat Iulia Vasilica Ț.

Comentarii
  • Desfrânare fără limite ??!!
    Atunci aia cu Pomohaci ce este?
    Cum am spus, ziar de kkt

  • Moșu de la parter

    Scoici,buci,craci!

  • Înainte de a fi preot, este om supus încercărilor.

  • multe vezi pe lumea asta………………la tara se vede treaba ca au mai mult creieru in pantaloni

  • Om supus încercărilor ?!?!

    Bheeeey, eu nu înțeleg ce prostie de articol e asta. S-a dovedit că între popi se regăsesc toate viciile omenești: pedofili, homosexuali, curvari, bețivi, bătăuși, violatori, demagogi, arghirofili, inculți și chiar proști de-a binelea, habotnici, majoritatea robi ai pântecului și ai trebuințelor din zona de jos a piramidei lui Maslow. Și atunci vă întreb: pentru ce vă pierdeți timpul scriind despre un mebru al acestei branșe care, după cum bine se știe, e ABSOLUT NEFRECVENTABILĂ ?!

  • @redactia…voi chiar insistati sa va dea un om de asta in judecata pentru calomnie 🙂
    parca va si vad la umbra unui copac dintr-un sat uitat de lume, scriind pe frunze ultimele zvonuri din comunitate 🙂

  • @OM SUPUS ÎNCERCĂRILOR ?!?!
    a trecut parada degeneratilor WEF…intoarce-te in sediul usere pina anul viitor pe vremea asta :))

    pentru cine are dubii:
    Clotilde Armand: „Occidentul nu mai are nevoie de religie, chiar dacă sunt încă oameni religioși, dar nu mai are nevoie de partea aceasta spirituală, de suflet”.

  • Sa vezi in Breazu ce gang bang face docotorul Tony de la IML cu fosta sotie si actuala concubina care e profesoara de matematica la Scoala Ion Creanga. Scoate niste sunete dr KNIELING cand ejaculeaza de zici ca-i Titus Steel 🤪😜😝

  • Rup popii astia pi*dele de oriunde si oricine ar fi ele si uneori si pe cei de acelasi sex.
    Sau cum e o zicala la romani ,,de la cel cu tata in gura, pana la cel cu barba sura ” rup tot ce prind.
    Rusine popimii intregi pentru ca multi din ei stiu de specimene de genul asta dar nu ii dau in vileag, din fratie popeasca.

  • 25% dintre barbați sunt homalăi, din cei 75%, 25% sunt bătrâni, din cei 50% rămași doar 25% sunt b[rbați adevărati, ceilalti 25% sunt pămpălăi ! Sunt mai multe femei (fete) decât b[rbați (băieți), au șie le nevoi dictate de natură și de instuincte, de hormoni, altele sunt curioase și vor să știe cumeste – odată ce au dat peste un bărbat adevărat care le aduce la climax, sunt foarte greu de oprit ! Zilnic la TV sunt emisiuni care te incită la sex, poze în publicații care mai de care, cântărețe pe scenă apar mai mult dezbrăcate și echipate sexy, apăi cum să nu te apuce pofta de sex indiferent de gen și de statut social ?
    Decât relații homosexuale mai bine relații adulterine discrete – francezii, japonezii, olandezii, suedezii etc au îțelkes demult acest fenomen și au înțeles că regulile naturii nu pot fi învinse sau ocolite de norme născocite de oameni frustrați și bigoți !

    • atitudine tipic de c u r i s t usere
      statisticile astea le recitati voi cind va jucati la sediu, dar aici in romanica…lumea are probleme reale 🙂
      voi sunteti doar vizitatori precum Clocotilda, Ciolos, etc si aveti pretentii ca oamenii sa va tolereze si sa fie degenerati ca voi 🙂
      fugi inapoi la Davos! 🙂

  • religia e o facatura !iar popii sunt escroci ,la fel si rabinii ,la fel si astia din culte !toti nu urmaresc decit banul!

  • norocos nenea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *