Ciocolata din Dubai a făcut furori în ultima perioadă, însă nu este cel mai bun dulce pe care îl poți prepara chiar tu acasă. Desertul cu fistic, mult mai bun decât ciocolata din Dubai. Este vorba despre Pavlova cu zmeură și fistic, un tort făcut de Vlăduț, de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Desertul cu fistic, mult mai bun decât ciocolata din Dubai!
Desertul cu fistic, care este mai bun decât ciocolata din Dubai, necesită puțină răbdare pentru prepararea foilor de bezea. Tortul Pavlova cu zmeură și fistic se poate prepara cu ușurință de către oricine, respectând lista de ingrediente din rețeta lui Vlăduț și modul de preparare.
Ingredientele pentru foile de bezea sunt 5 albușuri de ouă medii, 300 gr zahăr pudră și 1 praf de sare. Ingredientele pentru umplutură și decor sunt 1 kg de frișcă naturală cu 35 % grăsime, 3 linguri de zahăr pudră, 1 kg de zmeură, 10 buc. fructul pasiunii (maracuja) și 150 gr fistic.
Vlăduț, de la Neatza cu Răzvan și Dani spune că de preferat ar fi să preparăm cu o zi înainte de eveniment foile de bezea, pentru că necesită mai mult timp.
Pentru a prepara foile de bezea pentru tortul Pavlova se pun albușurile de ouă în bolul mixerului și se lasă la temperatura camerei 15-20 de minute. Este necesar ca albușurile să ajungă la temperatura camerei pentru se putea mixa bine.
Se pornește cuptorul la 130 de grade Celsius. Se presară puțină sare peste albușuri, apoi se bat spumă cu mixerul, sau cu telul. Se adaugă, treptat, zahărul în timp ce se bat energic. Bezeaua rezultată se întinde pe hârtie de copt în două discuri de 27-28 cm. Se coc foile de bezea pentru 2 ore și 30 de minute la 130 de grade Celsius, ideală cu funcția de ventilație pornită. Se lasă la răcit.
Cum se prepară umplutura de frișcă și fructe
Pentru a obține o cremă de frișcă perfectă, Vlăduț, de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne sfătuiește să ținem bolul mixerului 10 minute în congelator, iar frișca este necesar să fie rece, de la frigider.
Se pune frișca lichidă în bolul rece și se mixează până capătă volul. Apoi se adaugă, treptat, cele trei linguri de zahăr pudră și se mixează în continuare până devine fermă.
Se păstrează puțină frișcă pentru decorul tortului, iar în restul se adaugă800 de grame de zmeură și fructul pasiunii curățat și tocat în cuburi. Opțional, se pune și fistic tocat mai mărunt.
Între foile de bezea se întinde crema de frișcă cu fructe, iar peste ultima foaie de bezea se întinde frișca oprită. Deasupra se așază, după propria imaginație, zmeura oprită și fisticul. Se dă tortul la rece pentru câteva ore înainte de a-l secționa.
Ciocolata din Dubai a câștigat rapid popularitate pe rețelele sociale, după ce Sarah Hamouda, o femeie însărcinată, a avut poftă de un desert inedit. Compoziția sa unică, care include fistic și cataif, a captat atenția iubitorilor de dulce din întreaga lume. Totuși, Vlăduț, de la Neatza cu Răzvan și Dani, consideră că desertul cu fistic, mult mai bun decât ciocolata din Dubai.