Află cum poți face un desert rapid cu mascarpone fără coacere, cu doar câteva ingrediente, însă foarte delicios.
Această rețetă este foarte răcoritoare și aromată, foarte ușor de preparat și este ideală pentru orice ocazie specială sau pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva dulce.
Iată cum prepari un desert rapid cu mascarpone
Pentru această rețetă vei avea nevoie de aproximativ 500 grame de brânză mascarpone, de 650 ml de smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime, de 5-6 lingurițe de zahăr pudră, de 1 plic de zahăr vanilat și de 400-450 grame de pișcoturi.
Se bate într-un bol foarte bine smântâna lichidă cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, apoi se adaugă treptat lingurițele de zahăr pudră și zahărul vanilat, continuând să amesteci. După ce s-au omogenizat, se încorporează și brânza mascarpone.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, cu dimensiunile ideale de 24 x 28 cm, apoi se așează un rând de pișcoturi, unul lângă altul, pe toată baza tăvii. Distribuie apoi jumătate din crema făcută cu mascarpone și niveleaz-o uniform. Așează din nou un strat de pișcoturi, apoi distribuie restul de cremă rămas.
Adaugă ultimul strat de pișcoturi, și opțional poți decora cu ciocolată albă sau neagră, după preferințe, dată prin răzătoare. Pune tava în frigider pentru aproximativ 2-3 ore, apoi o poți porționa și servi. Poți personaliza rețeta după bunul plac, cu fructe proaspete sau cu alte ingrediente preferate.
Pentru o cremă de mascarpone autentică din Italia, poți bate mascarpone cu jumătate de cană de zahăr, până când devine pufos, apoi să adaugi treptat 3 gălbenușuri de ou, până când devine cremoasă.
Un alt desert delicios la pahar
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 250 grame de mascarpone, de 100-150 grame de pișcoturi, de 200 ml smântână pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime, de 500 grame de cireșe sau de zmeură, de esență de vanilie, de 125 grame de iaurt, de 100 grame zahăr pudră, de 8 lingurițe de zahăr tos și de ciocolată rasă pentru decor.
Începe prin a spală fructele alese și se scot sâmburii dacă alegi cireșele, și se opresc câteva pentru ornat. Se amestecă fructele cu zahărul tos și se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, apoi se strecoară și se lasă la rece.
Se mixează într-un bol iaurtul, mascarponele, zahărul pudră și esența până când se încorporează, iar smântâna pentru frișcă se mixeaxă separat. Amestecă apoi compoziția din cele două boluri și mixează-le împreună până când se omogenizează. Se pune compoziția într-un poș, apoi se pregătesc câteva pahare în care trebuie să pui câte 2 pișcoturi mărunțite, 2 linguri de fructe, compoziția din poș, din nou pișcoturi, fructe, apoi din nou compoziția din poș.
Se procedează astfel până când se termină ingredientele, apoi se ornează cu încă câteva fructe și ciocolata preferată rasă. Se poate servi imediat sau se poate pune în frigider pentru aproximativ o oră.
Un desert rapid cu mascarpone este ideal pentru zilele în care nu dispunem de mult timp pentru gătit, însă ne dorim ceva dulce.