Prima pagină » Culinar » Desert la pahar. Cum să vă răsfățați familia în timpul iernii?

Desert la pahar. Cum să vă răsfățați familia în timpul iernii?

07 feb. 2023, 14:00,
BZI.ro, în Culinar

Un desert la pahar viu colorat este perfect pentru masa festivă. Deserturile neobișnuite și originale nu trec niciodată neobservate de oaspeți. Zilele de naștere, petrecerile sociale sau bufetele de la serviciu, niciuna dintre aceste sărbători nu este lipsită de dulciuri. Ceea ce înseamnă că trebuie să vă surprindeți familia și prietenii cu rețete noi.

Desert într-un pahar, nu este doar gustos, ci și convenabil, eficient și frumos. Se poate face din orice ingrediente, precum jeleu, frișcă, smântână cu biscuiți, fructe de pădure, fructe și nuci. Un deliciu ușor din brânză de vaci și smântână este potrivit chiar și pentru cei își fac griji pentru siluetă. În afară de cireșe, puteți folosi orice boabe vă plac, mure, coacăze negre și zmeură. Dacă doriți să vă răsfățați familia în timpul iernii, puteți folosi orice stoc înghețat de vară. Deja după 1-1,5 ore, desertul va fi gata de mâncat, iar timpul petrecut pentru pregătirea acestuia este de doar 20-25 de minute.

Desert la pahar. Ingrediente necesare pentru un deliciu nemaipomenit

În primul rând, pentru pregătirea desertului veți avea nevoie de smântână grasă, nu mai puțin de 20%, în cantitate de 60 ml. De asemenea, nu uitați de zahăr granulat, veți avea nevoie de 1-2 linguri. Brânză de vaci grasă aproximativ 200 gr, vanilină sau esență în cantitate de 2 picături, agar-agar aproximativ 5 g sau gelatină instant de 12 g.

Pentru a pregăti un deliciu nu doar gustos dar și frumos este bine să folosiți cireșe sau alte fructe de pădure în cantitate de 150 g. De asemenea, veți avea nevoie de apă caldă în cantitate de 80 gr. Turnați zahărul granulat, smântâna, brânza de vaci în bolul unui blender sau într-un castron adânc. Se toarnă apă fierbinte peste gelatină sau agar-agar și se lasă să stea 10-20 de minute pentru a se umfla. Se fierbe în cuptorul cu microunde timp de 10-30 de secunde până se dizolvă.

Se spală cireșele și se îndepărtează pedunculii. Se împarte în jumătăți, se îndepărtează sâmburii. Cu ajutorul unui blender, se toarnă gelatina dizolvată sau agar-agarul în amestecul de cremă și brânză, într-un jet subțire. Bateți până când amestecul se îngroașă. Amestecul trebuie să fie pufos ca o bezea.

În cât timp este gata desertul? Cu ce poate fi decorat acesta?

Se adaugă fructele de pădure, se amestecă ușor cu o spatulă de lemn, apoi se toarnă în pahare de servire. Se lasă la frigider până se întărește. Desertul ar trebui să fie gata într-o oră.

Se decorează cu fructe de pădure, o crenguță de mentă sau ciocolată rasă pentru a împiedica gelatina sau agar-agarul să se întărească atunci când se adaugă la amestecul de cașcaval, asigurați-vă că este călduț, chiar puțin fierbinte.

Cel mai mare avantaj al acestui desert la pahar este faptul că nu ai nevoie de mult timp sau bani pentru a face acest desert. Combinația de fructe și nuci este cea care dă desertului aroma sa incredibilă. Iarna puteți schimba fructele în funcție de sezon. Puteți face acest desert pentru a mulțumi întreaga familie sau pentru a sărbători elegant o ocazie festivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *