Prima pagină » Culinar » Desert din copilărie – Piersici umplute
Desert din copilărie - Piersici umplute

Desert din copilărie – Piersici umplute

03 apr. 2020, 11:58,
în Culinar

Ingrediente pentru aluat:

100 g unt
350 g făină
1 praf de sare
100 g zahăr pudră
½ plic praf de copt
1 ou mare
80 ml lapte
esenţă de vanilie, după gust
coaja de la 1 lămâie bio
10 ml ulei

Pentru cremă:

50 g unt
30 g nuci măcinate
100 g gem de piersici (sau după preferinţă)
miez de la piersici

Pentru decor:

100 ml lichior de piersici
100 ml compot de piersici
3-4 picături colorant alimentar roşu
3-4 picături colorant alimentar galben
150 g zahăr tos
frunze de mentă

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul la 180 °C şi tapetezi două tăvi. Pentru aluat, mixezi untul cu zahărul şi coaja de lămâie până când compoziţia capătă o consistenţă cremoasă. Torni esenţă de vanilie, după gust, şi laptele. Adaugi, oul, făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi omogenizezi.

Ungi mâinile cu ulei şi iei câte o linguriţă de compoziţie, modelezi o formă rotunda şi aşezi fiecare bilă obţinută într-o tavă cu hârtie de copt, lăsând spaţii între ele.

Le dai la cuptor 13-15 minute, până se rumenesc uşor. Laşi jumătăţile de piersici să se răcorească puţin, apoi scobeşti cu un cuţit pe partea lor inferioară, îndepărtând o parte din miez, pe care-l păstrezi.

Pentru cremă, amesteci untul moale cu gemul de piersici, adaugi nucile măcinate şi o parte din miezul rămas de la piersici. Pui compoziţia în poş şi umpli piersicuţele, unind câte două jumătăţi.

Pentru decor, combini lichiorul de piersici şi compotul, apoi împarţi amestecul în două castroane. Într-un castron pui colorant alimentar roşu, iar în celălalt colorant galben. Înmoi timp de o secundă o jumătate de piersică în siropul roşu, iar cealaltă jumătate în siropul galben, apoi treci piersica prin zahăr şi o decorezi cu frunze de mentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`