Prima pagină » Actualitate » Descoperiri șocante la percheziția domiciliului uneia dintre doctorițele de la ATI Pantelimon, acuzate de omor calificat
Descoperiri șocante la percheziția domiciliului uneia dintre doctorițele de la ATI Pantelimon, acuzate de omor calificat

Descoperiri șocante la percheziția domiciliului uneia dintre doctorițele de la ATI Pantelimon, acuzate de omor calificat

11 aug. 2024, 10:20,
în Actualitate

Procurorii susțin că cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon din București, acuzate de omor calificat, aveau un plan bine organizat pentru a ascunde dovezi. În timpul perchezițiilor la locuința uneia dintre ele, au fost găsite documente care ridică suspiciuni.

Printre materialele descoperite se numără mai multe hârtii pe care erau trecute numele pacienților decedați în luna aprilie, dar și o notiță cu mențiunea „curățenie în telefon”, sugerând că doctorița intenționa să șteargă eventuale dovezi incriminatoare din telefonul mobil.

De asemenea, în locuință a fost găsit un prospect de noradrenalină, un medicament care ar fi putut fi utilizat necorespunzător, conform acuzațiilor. Procurorii cred că aceste descoperiri indică o tentativă de mușamalizare și de distrugere a probelor, în contextul investigațiilor care vizează moartea mai multor pacienți la secția de Terapie Intensivă a spitalului.

Doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron, cunoscută sub porecla „Doamna cu coasa”, au fost arestate preventiv de Tribunalul București sub acuzațiile de omor calificat și tentativă de omor.

„Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare la locuinţa inculpatei M a fost descoperit un prospect al substanţei noradrenalină (intitulat «Noradrenalină tartrat Hypericum 2mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă»), precum şi două înscrisuri olografe în care sunt menţionaţi o mare parte din pacienţii decedaţi în perioada de început a lunii aprilie (perioadă care a stat la baza formulării sesizării în cauză)”, scrie Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în referatul de arestare.

În plus, lista conținea „asistenţii care au fost repartizaţi pe saloanele ATI din aceeaşi perioadă, precum şi menţiunea «curăţenie în telefon», documente care conduc la concluzia că inculpata îşi pregătea apărarea şi îşi propunea să şteargă probe din telefon, dorind să îngreuneze desfăşurarea urmăririi penale”, mai spun procurorii.

Doctorița a recunoscut că documentele descoperite îi aparțin și că au fost redactate de ea. Atât ea, cât și cealaltă doctoriță sunt acuzate de omor calificat și tentativă de omor, fiind implicate într-o anchetă care investighează moartea a 17 pacienți internați în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pantelimon, în perioada 4-7 aprilie.

Procurorii au prezentat dovezi într-unul dintre cazuri, referindu-se la un pacient de 54 de ani care, conform acuzațiilor, ar fi murit din cauza scăderii intenționate a dozei de Noradrenalină, în două zile diferite din lunile martie și aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024