Prima pagină » Titlurile zilei » Descoperire șocantă la o grădiniță din Iași! Un schelet uman a fost găsit sub o sală de curs. Nimeni nu își explică cum au ajuns rămășițele acolo (EXCLUSIV) – FOTO, VIDEO

Descoperire șocantă la o grădiniță din Iași! Un schelet uman a fost găsit sub o sală de curs. Nimeni nu își explică cum au ajuns rămășițele acolo (EXCLUSIV) – FOTO, VIDEO

30 oct. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Descoperire șocantă într-o comună din Iași în timpul unor lucrări efectuate la o grădiniță. Muncitorii au găsit un schelet uman și nimeni nu înțelege cum a ajuns acesta acolo. În timp ce unii cred că acesta este din timpul războiului, alții spun că ar fi fost imposibil ca grădinița să fie construită fără ca osemintele să fie găsite

Un schelet uman a fost găsit în timpul unor lucrări efectuate la o grădiniță din Iași. Ieri- dimineață, la Grădinița din Roșcani avea să fie făcută descoperirea șocantă. Muncitorii care lucrează la modernizarea imobilului au găsit în urma unor săpături osemintele. Primarul comunei a anunțat imediat autoritățile, iar ieri, la Roșcani, au ajuns oamenii legii. Scheletul a fost examinat, iar ulterior a fost ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru a fi examinat. Oamenii legii trebuie să afle de când există sub grădiniță. Muncitorul care a găsit scheletul a spus că s-a speriat inițial de ce a găsit.

„Lucram aici, lângă fundație. Săpam și am dat de ceva. Am crezut că e un lemn, dar după mi-am dat seama că e un os. M-am speriat și i-am chemat pe colegi”, a spus muncitorul care a descoperit osemintele.

Cum au ajuns osemintele sub fundația grădiniței?

Localnicii spun că grădinița a fost ridicată în anul 1974. Ciudat este faptul că osemintele au fost găsite chiar sub fundație. Muncitorii au precizat că era aproape imposibil ca acestea să fi fost acolo și să nu fie descoperite.

„Când sapi o fundație, e greu să nu te duci mai jos sau mai sus cu săpatul. Trebuia să-l găsească. Așa zic eu. Acum mă gândesc că poate e vreunul dintre muncitori, s-or fi certat… nu știu”, a spus unul dintre muncitori.

Cert este că osemintele nu îi aparțin unui soldat. Nu au fost găsite articole vestimentare și nici nu a fost găsită vreo cască sau vreun indiciu care să fi dus către un soldat. Acum, anchetatorii trebuie să afle cât de vechi sunt osemintele și eventual să stabilească cum s-a produs decesul. Specialiștii pot estima vechimea rămășițelor, însă oamenii legii nu prea au ce face în astfel de cazuri. Dacă a fost vorba despre o crimă de exemplu, este imposibil de aflat cine este autorul. Va fi aproape imposibil de aflat identitatea celui care i-au aparținut osemintele.

La Iași s-au găsit des rămășițe umane în timpul lucrărilor de construcție

În cursul lunii decembrie 2019, în timpul lucrărilor de reabilitare a Casei „Vasile Pogor”, sediul Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) Iași, au fost descoperite osemintele a două persoane. Scheletele umane au fost descoperite în momentul unor lucrări la puțul liftului destinat persoanelor cu dizabilități. Clădirea-monument istoric a intrat într-un proces de reabilitare încă din octombrie 2018, urmând a fi gata până la sfârșitul acestui an. Descoperirea făcută însă de echipa de arheologi de la Institutul de Arheologie din cadrul Academiei Române a mai amânat o vreme lucrările. De altfel, autoritățile județene au explicat că descoperirea respectivă a făcut ca lucrarea să se oprească o vreme, însă proiectul derulat cu fonduri europene nu va fi afectat.

Trebuie clarificată situația și în acest caz

Reprezentanții Direcției Județene de Cultură au confirmat situația, însă au menționat că așteaptă raportul de la cei care au făcut descoperirea pentru a vedea ce este de făcut în continuare. Și Inspectoratul de Poliție al Județului Iași a deschis o anchetă în acest caz. Cert este că nimeni nu știe cum au ajuns cele două schelete tocmai acolo. Una din probabilități ar ține de faptul că o parte din curtea Casei „Vasile Pogor” a fost aproape jumătate de secol cimitir pentru sute de soldați sovietici. În curtea locului unde se află acum sediul MLR Iași, a apărut un cimitir în care au fost îngropați soldați ai fostei Uniuni Sovietice (URSS), morți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`