Descoperire șoc legată de coronavirus. Un nou studiu scoate la iveală faptul că persoanele supraponderale au un risc mai ridicat la infecţia cu COVID-19 decât se credea până acum. Studiul a fost finanţat de către Banca Mondială.
Persoanele supraponderale au un risc mai mare de deces din cauza infectării cu COVID-19. Obezitatea creşte riscul cu aproximativ 50% şi ar putea face vaccinul împotriva virusului să fie mai puţin eficient.
Conform studiului, persoanele ce suferă de obezitate au un risc de decs mult mai mare decât se credea. Studiul mărește presiunea asupra guvernelor pentru a se ocupa de problema obezității, inclusiv în Regatul Unit unde premierul Boris Johnson a început inițiativa de a promova un sitl de viață sănătos.
Descoperire șoc legată de coronavirus
Cercetarea a fost făcută la Universitatea din Carolina de Nord și a descoperit că persoanele cu obezitate sunt expuse la riscuri mai mari în ce privește COVID-19 – riscul de a ajunge în spital este mai mare cu 113%, cel de a ajunge la terapie intensivă este cu 74% mai mare, iar riscul de deces cu 48% mai mare, scrie digi24.ro
„Obezitatea influențează metabolismul celular care determină cum răspunde corpul la patogeni precum SARS-CoV-2. Indivizii cu obezitate sunt mai predispuși la a avea afecțiuni care fac lupta corpului cu această boală mai grea, cum ar fi apneea, care crește hipertensiunea pulmonară sau un indice corporal care face dificilă intubarea”, a Melinda Beck, co-autoare a cercetării.
„Știm că un vaccin pentru Covid va avea un efect pozitiv al celor cu obezitate, dar suspectăm, pe baza informațiilor obținute din testele pentru vaccinurile SARS și cele pentru gripă că va avea un efect mai scăzut în comparație cu ceilalți”, a adăugat ea.
Descoperire șoc legată de coronavirus
Rata cea mai mare a obezităţii este înregistrată în Statele Unite şi în Regatul Unit. Potrivit datelor deţinute de către guvernul din SUA 40% dintre americani suferă de obezitate. În Anglia, cea mai mare țară parte a Regatului Unit, 27% dintre adulți sunt obezi.
Studiul este o analiză meta, care ia în calcul date din mai multe alte studii realizate în jurul lumii, inclusiv în Italia, Franța, Regatul Unit și China.
Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea ajunge în comerţ în două luni
Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Universitatea din Oxford va fi gata în aproximativ două luni, conform unui înalt oficial al Institutului Serum din India. Institutul în cauză a primit drepturi de producţie şi comercializare a produsului. După ce va fi testat timp de 58 de zile, vaccinul anti-COVID va ajunge în comerţ două săptămâni mai târziu.
Vaccinul a ajuns deja în faza a treia de testare. Primele doze au fost administrate deja sâmbătă în 20 de centre din oraşele Pune, Bombay şi Ahmedabad. Peste 29 de zile, celor 1.600 de voluntari le va fi administrată şi a doua doză de vaccin, iar 15 zile mai târziu va fi emis raportul final de testare. Până atunci, Covishield va fi deja în comerţ, a mai declarat oficialul Institului Serum.
Potrivit Business Today, Institutul Serum din India a ajuns la un acord cu Astra Zeneca pentru drepturile exclusive de comercializare a vaccinului în India şi alte 92 de state.
Ministrul indian al Sănătăţii, Harsh Vardhan, s-a arătat optimist sâmbătă cu privire la posibilitatea ca un vaccin să fie disponibil în ţara sa, înainte de sfârşitul acestui an.
„Pe măsură ce analizăm progresul lor, suntem pe deplin încrezători că încercările lor (Institutului Serum, n.r.) vor fi finalizate pe parcursul acestui an şi rezultatele lor vor fi lansate întregii naţiuni şi lumii. Şi am deplină încredere că va avea succes”, a declarat oficialul.