Prima pagină » Actualitate » Descoperire revoluționară bazată pe Inteligența Artificială! Oamenii pot discuta cu o versiune a lor mai în vârstă
Descoperire revoluționară bazată pe Inteligența Artificială! Oamenii pot discuta cu o versiune a lor mai în vârstă

Descoperire revoluționară bazată pe Inteligența Artificială! Oamenii pot discuta cu o versiune a lor mai în vârstă

15 oct. 2024, 10:20,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Descoperire revoluționară bazată pe Inteligența Artificială! Cu ajutorul unui chatbot avansat bazat pe AI, se creează un avatar foto al chipului din viitor al unei persoane. Astfel, oamenii pot discuta cu o versiune a lor mai în vârstă.

Descoperire revoluționară bazată pe Inteligența Artificială!

Inteligența Artificială vine cu o nouă surpriză pentru omenire. Pentru prima dată, oamenii pot discuta cu o versiune mai în vârstă a lor, folosind un chabot.

Proiectul Future You, creat de cercetătorii de la MIT Media Lab și de colaboratori internaționali, utilizează inteligența artificială pentru a crea o simulare a persoanei de 60-70 de ani a unui utilizator. Utilizatorii pot conversa cu inteligența artificială prin intermediul unei interfețe text, pe teme cum ar fi cum să obțină ceea ce își doresc în viață, în funcție de circumstanțele, convingerile și perspectivele lor. Acesta a fost conceput pentru a da oamenilor sentimentul că sunt conectați cu sinele lor viitor.

Chatbot-ul, care adoptă o persoană pe baza răspunsurilor utilizatorului, răspunde apoi întrebărilor acestuia despre cum ar putea fi viața sa. Datele sunt combinate într-o arhitectură de procesare a limbajului natural care menține un sentiment de continuitate și de personalizare pentru utilizator, făcând ca viitoarea sa persoană să fie credibilă.

Cum au reacționat oamenii care au vorbit cu versiunea lor în vârstă

Proiectul revoluționar al unui grup de știință a vizat 344 de vorbitori de limbă engleză cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care au interacționat cu reprezentări ale viitorului lor sine timp de 10 până la 30 de minute. Majoritatea utilizatorilor au raportat o scădere a nivelului de anxietate raportat de ei înșiși, o creștere a nivelului de motivație și un sentiment mai puternic de conexiune cu sinele lor viitor. Potrivit cercetătorilor, un sentiment mai puternic de continuitate a sinelui viitor poate influența pozitiv modul în care oamenii iau decizii pe termen lung.

„Această lucrare deschide o nouă cale prin luarea unei tehnici psihologice bine stabilite pentru a vizualiza vremurile viitoare – un avatar al eului viitor – cu AI de ultimă generație”, a declarat Jeremy Bailenson, directorul Laboratorului de interacțiune umană virtuală de la Universitatea Stanford, în declarație. „Acesta este exact tipul de muncă pe care academicienii ar trebui să se concentreze pe măsură ce tehnologia de a construi modele de sine virtuale fuzionează cu modele de limbaj de mari dimensiuni.”

O altă schimbare se va produce și pe piața muncii. Elon Musk preconizează că Inteligența Artificială îi va lăsa pe mulți fără loc de muncă. Câteva profesii vor dispărea de pe piața muncii, iar oamenii vor fi puși în situația de a face reconversii profesionale.

Capacitățile de inteligență artificială au crescut vertiginos în ultimii ani, suficient de repede încât autoritățile de reglementare, companiile și consumatorii încă își dau seama cum să folosească tehnologia în mod responsabil. De asemenea, continuă să crească îngrijorările cu privire la modul în care se vor schimba diverse industrii și locuri de muncă pe măsură ce IA va prolifera pe piață.

O descoperire recentă a surprins omenirea. Cu ajutorul Inteligenței Artificiale, mai multe persoane au putut vorbi cu o versiune a lor mai în vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 octombrie 2024
15 octombrie 2024