Prima pagină » Razboi în Ucraina » Descoperire macabră făcută în Ucraina de autorități. Ce au lăsat rușii în urmă

Descoperire macabră făcută în Ucraina de autorități. Ce au lăsat rușii în urmă

11 apr. 2022, 10:40,
în Razboi în Ucraina

Omenirea a condamnat armata rusă că a ucis civili nevinovați, deși Moscova nu și-a asumat responsabilitatea pentru acest atac, mai mulți oficiali ruși explicând că este o înscenare. Acum, ucrainenii au făcut o nouă descoperire macabră lângă Kiev.

Ucraina a mai făcut o descoperire macabră lângă Kiev

Un nou mormânt cu zeci de civili ucraineni a fost găsit, sâmbătă, în Buzova, un sat de lângă capitala Kiev, care, timp de săptămâni, a fost ocupat de soldații ruși, a declarat, duminică, un oficial local.

Taras Didici, guvernatorul comunităţii Dmitrivka, în care sunt incluse Buzova şi alte câteva sate din apropiere, a devăluit, pentru televiziunea ucraineană, că trupurile fără viață au fost descoperite într-un şanţ din apropierea unei benzinării. Numărul morţilor nu a fost confirmat deocamdată.

Prezența forţelor ruseşti în regiunea Kiev încă din primele săptămâni ale invaziei Moscovei a făcut ca o serie de comunităţi din jurul capitalei, printre care Makariv, Bucha, Irpin şi Dmitrivka, să nu mai existe. Iar civilii au căzut pradă gloanțelor rușilor. La începutul lunii aprilie, presa locală ucraineană scria că există victime în Buzova şi în apropiere, fiind găsite atunci aproximativ 30 de cadavre.

Rusia neagă crimele de război comise în țara vecină

După retragerea armatei ruse din majoritatea oraşelor şi satelor din jurul Kievului, descoperirile de gropi comune şi victime civile au declanşat un val de condamnări internaţionale, în special crimele din oraşul Bucha, la nord-vest de capitala ucraineană. Europa și Occidentul au acuzat forţele ruseşti de crime de război. Dar Federația Rusă a negat că a vizat civili în așa-zisa operaţiune militară specială de demilitarizare şi denazificare a vecinului său.

Sâmbătă, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că, deşi ameninţarea la adresa Kievului s-a îndepărtat, Ucraina se pregăteşte pentru o confruntare dură cu rușii în estul ţării. Oficialii ucraineni au făcut apel la populaţie să părăsească imediat zona.

Moscova nu a reușit să cucerească un oraș important în cele 46 de zile de război, dar Ucraina spune că Rusia își adună forțele în est pentru un asalt major. Kremlinul încearcă să creeze un coridor terestru din Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, și regiunea Donbas, care este parțial deținută de separatiștii susținuți de Moscova, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *