Prima pagină » Coronavirus » Descoperire macabră despre coronavirus. Medicii au fost uluiți de ce se întâmplă
Descoperire macabră despre coronavirus. Medicii au fost uluiți de ce se întâmplă

Descoperire macabră despre coronavirus. Medicii au fost uluiți de ce se întâmplă

17 aug. 2020, 10:51,
BZI.ro, în Coronavirus

O descoperire macabră despre coronavirus a fost făcută publică de către medicul legist Cristian Stan. Anumite caracteristici aparte, i-au dat fiori în urma autopsiilor realizate pe trupurile celor decedaţi de covid-19.

Una dintre aceste caracteristici, observată de medicul Cristian Stan, este că toți au o inflamație a vaselor mici de sânge. Medic primar legist la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici – București, Stan a scris și o carte despre cauzele morții, de fapt, un ghid ușor de citit și de înțeles pentru colegii săi practicieni.

”Trei autopsii au fost pe decedați confirmați prin test făcut în timpul spitalizării, iar 4 au avut test negativ, dar acesta, cred eu, a fost prelucrat prea devreme, la una, două săptămâni înainte să intervină moartea. Deci au fost suspecți la un moment dat și spitalul nu i-au retestat după primul rezultat negativ. Sunt însă sigur că toți au fost infectați cu noul coronavirus (…)

În peste 25 de ani de carieră am văzut peste 20.000 de morți. Decedați din toate cauzele. Am participat sau efectuat peste 15.000 de autopsii și expertize medico-legale. După o asemenea experiență îți formezi ochiul, îți dezvolți o anumită intuiție. Ca aspect macroscopic, decedații COVID arată altfel decât tot ce am văzut în cariera mea”, a declarat Medicul Cristian Stan.

Descoperire macabră despre coronavirus

”Au două, trei caracteristici specifice. Plămânii sunt plini cu apă, vasele mici de sânge sunt inflamate, sunt foarte hidrofile și existența multor trombi foarte mici în vase, în organe. Microtrombozele pot fi de ordinul sutelor, fiind raportate cazuri în care acestea au fost colectate în filtrul pulmonar sau chiar au blocat aparatele de dializă la pacienți cu insuficiență renală”, a adăugat legistul Cristian Stan.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.087 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, la data de 16 august 2020, fiind raportate 2991 de decese cauzate de noul virus provenit din China.

Coronavirus, descoperiri. Peste 30 de manifestări ale virusului

Noi descoperiri mai mult sau mai putin macabre, despre coronavirus au fost facute si la nivel mondial.

Deşi la început a fost considerat un virus respirator la fel ca celelalte, SARS – CoV – 2 se dovedeşte a fi mult mai periculos decât au preconizat specialiştii la început. Cei mai expuşi sunt pacienţii ce suferă de boli cronice, iar COVID-19 pare să aibă multe secrete pe lângă cele 30 de simptome deja depistate.

Lipsa gustului şi al mirosului era considerat cel mai neobişnuit simptom al noului coronavirus. Nici măcar apariţia petelor cutanate nu reprezintă cea mai bizară manifestarea a acestuia. Potrivit medicilor din SUA sughițul persistent ar putea fi un nou simptom Covid-19. Această descoperire vine după ce un pacient din Statele Unite ale Americii, ce s-a dovedit pozitiv pentru Covid-19, a avut un sughiț persistent, deși nu a avut alte simptome ale bolii.

Un nou articol al University of California San Francisco (SUA) intitulat „Noi am crezut că era doar un virus respirator. Ne-am înşelat”, prezintă informaţii cu privire la evoluţia informaţiilor despre infecţia cu SARS – CoV – 2. Atunci când noul virus şi-a făcut apariţia în SUA , cadrele medicale căutau trei simptome: febră, tuse şi respiraţie scurtă.

Odată cu creşterea numărului de persoane infectate lista simptomelor s-a extins. O parte dintre pacienţi au experimentat pierderea mirosului şi a gustului. Alţii s-au trezit cu greaţă şi diaree, cu ficatul şi rinichii distruşi.Durerile de cap, erupţiile cutanate, umflăturile şi infarctele au completat lista, în timp ce alte persoane infectate nu aveau simptome.

Descoperire macabră despre coronavirus. Definiția de caz, modificată de INSP

După noile descoperiri făcute despre coronavirus, definiţiile de caz pentru noul coronavirus a fost actualizata de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, caz suspect este orice persoană cu infecţie respiratorie acută (debut brusc cu cel puţin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultate în respiraţie (scurtarea respiraţiei) sau orice persoană cu pneumonie, bronhopneumonie +/- pleurezie, dar şi orice persoană cu infecţie respiratorie acută severă (SARI) (febră său istoric de febră şi tuse şi dificultate în respiraţie (scurtarea respiraţiei) şi care necesită spitalizare peste noapte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *