Prima pagină » Local » Descoperire istorică în municipiul Iași: Patru gropi comune cu peste 100 de oseminte, în Copou

Descoperire istorică în municipiul Iași: Patru gropi comune cu peste 100 de oseminte, în Copou

12 sept. 2023, 15:44, 7 ,
în Local

Patru gropi comune, cel mai probabil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite în municipiul Iași, în Copou. Prof. univ. dr. Tudorel Toader a transmis reporterilor BZI că Parchetul a deschis un dosar pentru a stabili cu exactitate proveniența osemintelor.

„Sunt patru gropi comune cu oseminte, cel mai probabil din timpul războiului. Ieri (11 septembrie) mi se spunea despre 105 oseminte. Parchetul a deschis un dosar ca să identifice dacă provin de la civili sau de la militari și în funcție de rezultate, le vor duce probabil în altă parte. La Casa Universitarilor a mai fost descoperită și o monedă din anul 1810”, declară Prof. univ. dr. Tudorel Toader

„Confirm faptul că există un dosar penal la Parchetul Militar în privința unor oseminte în zona Copou și cam atât. Noi o să apelăm la specialiști, clarificăm și rămâne de văzut”, declară Codrin Ichim, purtător de Cuvant în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iași.

Comentarii
  • Lasatii pe evrei sa va spune ei de unde provin. Mortii mortii din 39 pana 2023 ssunt de la progrom, holocaust, cacat si ce mai mananca ei ca sa le fie bine numai lor….

  • Ia spuneti si cum circula ilegal masinile, camioanele si betonierele de la santierul asta pe contrasens, strada fiind cu sens unic, sub ochii politiei locale, politiei nationale si jandarmeriei, care stau acolo si nu iau nicio masura desi au fost sesizate. Cand va intra o betoniera pe contrasens intr-o masina si va omora sau rani pe cineva sa stiti ca autoritatile statului sunt de vina. Si mai vedeti cum a amplasat UAIC ilegal paleti si panouri pe strada, pe spatiul public (o parte se vad si in pozele astea), desi autorizatia de constructie spune clar ca organizarea de santier se face pe proprietatea UAIC.

  • Osemintele alea au mai fost dezgropate odata acum vreo 50 de ani, prin anii ’70. Era o groapa comuna lunga, aproximativ perpendiculara pe strada.

  • Dai in plm de evrei ca-s mai rai ca tiganii. Fa un bloc peste!

  • Un nu vreau să înjur, să mă ancheteze ăla..murariu..de la PNL,sau cum îl cheamă
    Da..alte naționalități nu au mai murit? Doamne iartă

  • Cu osemintele descoperite in santierul Palas ce se mai aude?
    Mortii, cu mortii, viii cu mall-ul, sau cum?

  • Mugurel, nu erau evrei. Era o groapa comuna militara din WW2. Nu stiu nationalitatea, dar sigur erau militari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024