Prima pagină » Actualitate » Descoperire înfiorătoare într-o unitate a Poliției de Frontieră Iași! Un bărbat a murit după ce a căzut, în gol, într-o fântână! Locuitorii se tem că tragedia s-ar putea repeta oricând: „Mâine poate fi un copil sau orice altă nenorocire” – EXCLUSIV/FOTO

Descoperire înfiorătoare într-o unitate a Poliției de Frontieră Iași! Un bărbat a murit după ce a căzut, în gol, într-o fântână! Locuitorii se tem că tragedia s-ar putea repeta oricând: „Mâine poate fi un copil sau orice altă nenorocire” – EXCLUSIV/FOTO

26 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Actualitate

O descoperire înfiorătoare a avut loc vineri, 23 august 2024, într-o unitate dezafectată a Poliției de Frontieră. Florin Haldan, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost descoperit mort într-o fântână din curtea unității părăsite. Locuitorii din comuna Prisăcani se tem acum că tragedia s-ar putea repeta, deoarece porțile unității sunt deschise și oricine poate pătrunde înăuntru.

Florin Haldan, un bărbat din comuna Prisăcani, județul Iași, a dispărut fără urmă vineri seara, 16 august 2024. Deși familia se temea că bărbatul s-ar fi putut înneca în Prut, deoarece râul trece prin spatele casei lui, Florin Haldan a fost descoperit, o săptămână mai târziu, mort, într-o unitate dezafectată, ce aparține Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, care este situată la doar câțiva metri de locuința sa.

Descoperire înfiorătoare într-o unitate dezafectată a Poliției de Frontieră Iași! Un bărbat dat dispărut de o săptămână a fost găsit zăcând într-o fântână

Florin Haldan locuia singur de 15 ani, iar vecinii săi susțin că suferea de singurătate. Astfel, aceștia cred că în ziua nefastă, sătul să stea singur în casă, a ieșit și s-a așezat pe marginea fântânii părăsite, pe care erau așezate niște scânduri, probabil tocmai pentru a nu cădea ceva înăuntru. Scândurile s-au rupt sub greutatea bărbatului, iar el a căzut în gol, în fântâna secată.

„El locuia alături de mine. Aici nu merge nimeni (n.r. unitate dezafectată a Poliției de Frontieră), e desființată, de mult e lăsată așa. Primăria nu are dreptul aici, că e a armatei. E un loc foarte sinistru. Nu a căzut în fântâna asta de la poartă, în cealaltă a căzut. Nu este apă în niciuna din ele. Pe budăiul fântânii erau puse niște scânduri. El, probabil, s-a așezat să stea pe ele și s-au rupt, și a căzut. S-a lovit la cap, în spate. Nu mai avea piele, era plin de sânge. Nu l-au scos viu, era dispărut de o săptămână. De vinerea trecută (n.r. 16 iunie 2024) n-a mai știut nimeni nimic de el. Ultima dată l-am văzut pe la ora patru, după-amiază. Nu era beat, el nu bea. Doar noi îl știm, că stăteam aici. La ora patru, a venit la mine, la gard, am stat un pic de vorbă și a spus că merge să se odihnească. Apoi, nu l-a mai văzut nimeni. Era un om liniștit, nu era scăndălos, nu bea. E mutat aici de 15 ani, dar suferea mult de singurătate. E greu să stai și zi, și noapte singur. El tot venea să mai stăm de vorbă, la gard. Îi mai ziceam că am treabă, el tot povestea, voia să stea de vorbă. Singurătatea asta e grea. El s-a pus acolo, pe scândurile de pe fântână, și a căzut în gol. A ieșit să stea acolo, ca să nu stea singur în casă. Ceasul rău l-a dus să moară acolo. O să-l îngroape la Iași, la tatăl lui”, au declarat vecinele lui Florin.

Reporterii BZI s-au deplasat sâmbătă, 24 august 2024, la unitatea dezafectată și au observat că, pe cuprinsul său, sunt două fântâni părăsite. Porțile unității sunt larg deschise, astfel că oricine poate pătrunde înăuntru. De altfel, locuitorii din zonă se tem, acum, că tragedia în care și-a pierdut viața Florin Haldan se poate repeta oricând.

„Poate se sesizează cineva să rezolve problema de la PICHET, unde totul e părăsit, porțile deschise larg, Pichetul devastat tot. Zilele astea a decedat o persoană, fiind găsită în fântâna din curtea Pichetului, fântână părăsită… Mâine, poate fi un copil sau orice altă nenorocire se poate întâmpla”, a atras atenţia Maria Elena Cozianu, o locuitoare din comuna Prisăcani.

Ghiorghe Stanciu: „E periculoasă zona, dar nu am ce face. Eu am vrut să o preiau, numai că nu vor să o dea”

Deşi locuitorii se plâng că zona unităţii, pe care ei o numesc Pichet, este periculoasă, iar o altă tragedie s-ar putea întâmpla oricând, Ghiorghe Stanciu, primarul comunei Prisăcani, a explicat că unitatea dezafectată este sub administrarea Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, astfel că nu poate să ia niciun fel de măsuri.

„A fost găsit într-o fântână, la Pichet. Unitatea nu este a noastră, e a Ministerului de Interne, a Poliției de Frontieră. E periculoasă zona, dar nu am ce face. Eu am vrut să o preiau, numai că nu vor să o dea. Au și ei problemele lor. Eu am vrut să fac o bază de tratament, o chestie frumoasă, un spațiu pentru bătrâni, dar nu s-a vrut, n-am putut să o preluăm cât clădirile nu erau încă distruse”, a declarat Ghiorghe Stanciu, primarul comunei Prisăcani.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au transmis că, după ce se vor stabili circumstanțele în care Florin Haldan și-a pierdut viața, se vor lua măsuri astfel încât asemenea tragedii să nu mai aibă loc.

„Ne exprimăm regretul pentru evenimentul nefericit, iar după stabilirea de către lucrătorii IPJ Iași a circumstanțelor prin care acesta s-a produs, vom lua măsurile necesare, care stau în competența noastră, pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de situații”, a transmis comisarul de poliție Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Familia lui Florin Haldan, bărbatul descoperit mort într-o fântână de pe cuprisul unei unități ce aparține Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, se pregătește acum de înmormântare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *