Prima pagină » Cultural » Arheologie » Descoperire inedită a arheologilor într-un fost bordel din Pompei
Descoperire inedită a arheologilor într-un fost bordel din Pompei

Descoperire inedită a arheologilor într-un fost bordel din Pompei

23 oct. 2019, 14:14,
în Cultural

Descoperire inedită a arheologilor. O nouă descoperire inedită a fost făcută de către cercetători în ruinele oraşului antic Pompei.

O frescă, de aproximativ 1,5 metri lăţime şi 1,2 metri înălţime, înfăţişând doi gladiatori luptându-se, se afla într-o tavernă. Potrivit unui comunicat remis de către parcul arheologic Pompeii, încăperea ar fi servit ca bordel pentru soldaţi.

Descoperire inedită a arheologilor într-un fost bordel din Pompei

„Încă o descoperire excepţională la Pompeii”, a precizat Franceschini în aceeaşi declaraţie.

Pictura reliefează un gladiator victorios, stând mândru. Adversarul său, care şi-a pierdut scutul, sângerează la piept şi la încheietura mâinii stângi, cerând probabil clemenţă.

„Nu ştim cum s-a încheiat această luptă. Puteai muri sau puteai fi iertat”, a explicat directorul parcului arheologic Pompeii, Massimo Osanna.

Ce s-a întamplat la Pompei

La 24 august 79, după secole în care s-a aflat în stare latentă, vulcanul Vezuviu erupe în sudul Italiei de astăzi, devastând prosperele orașe romane Pompeii și Herculaneum și ucigând mii de persoane.

Orașele, acoperite de un strat gros de material vulcanic și noroi, nu au fost reconstruite niciodată și au fost uitate în cursul istoriei. În secolul XVIII, Pompeii și Herculaneum au fost redescoperite și excavate, aducând probe arheologice fără precedent despre viața de zi cu zi a civilizației antice.

Orasele antice Pompeii și Herculaneum se găseau în apropiere de poalele Muntelui Vezuviu, în Golful Neapole. În vremea Imperiului Roman timpuriu, în Pompey trăiau 20.000 de oameni, printre care negustori, meșteșugari și fermieri care exploatau solul bogat al regiunii, cultivând viță de vie și pomi fructiferi. Nimeni nu bănuia că fertilul pământ negru reprezenta de fapt rămășițe ale erupțiilor anterioare ale Vezuviului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 ianuarie 2025
08 ianuarie 2025