Prima pagină » International » Descoperire incredibilă! Nouă poveste de la autorul lui Dracula, publicată după 134 de ani

Descoperire incredibilă! Nouă poveste de la autorul lui Dracula, publicată după 134 de ani

21 oct. 2024, 17:20,
Simona Ciobanu în International

O nouă nuvelă a autorului „Dracula”, Bram Stoker, este publicată pentru prima dată în 134 de ani. Istoricul amator Brian Cleary a descoperit lucrarea în timp ce cerceta scrierile lui Stoker la Biblioteca Națională a Irlandei din Dublin, orașul natal al celebrului scriitor gotic.

„Când am citit cuvintele „Gibbet Hill”, am știut că nu era o poveste cunoscută a lui Bram Stoker, nici în biografiile, nici în bibliografiile sale”, a declarat Cleary pentru Agenția France-Presse. „Am fost complet uluit.”

El a continuat: „Stăteam și mă uitam la ecran, întrebându-mă dacă sunt singura persoană vie care a citit această poveste.”

Următorul gând al lui Cleary a fost: „Ce fac acum cu această descoperire?”

Nouă poveste de la autorul lui Dracula, publicată după 134 de ani

Paul Murray, biograful lui Stoker, a confirmat descoperirea și a remarcat că lucrarea este, cel mai probabil, un pas important în drumul către crearea „Dracula”, la care Stoker a început să lucreze în 1890, anul în care a publicat nuvela uitată și primul său roman, thrillerul romantic „Pasărea șarpelui”.

Această descoperire vine cu puțin timp înainte de Festivalul Bram Stoker din Dublin, care va avea loc la sfârșitul lunii.

„Gibbet Hill” este plasat în satul cu același nume din Surrey, Marea Britanie, și spune povestea a trei haiduci care sunt judecați și spânzurați pentru uciderea unui marinar, fiind lăsați la spânzurătoare pentru a servi drept avertisment.

„Este o poveste clasică a lui Stoker”, a spus Murray, „o luptă între bine și rău, cu răul apărând în moduri exotice și inexplicabile.”

Cleary a descoperit povestirea în 2021, în timp ce se afla în pauză de la munca sa la Spitalul Rotunda din Dublin, din cauza unei pierderi bruște de auz. Pentru a-și ocupa timpul, el a cercetat decupaje vechi de ziare, printre care suplimentul de Crăciun din 1890 al Daily Express Dublin Edition, unde „Gibbet Hill” fusese publicată pentru prima și singura dată.

Audrey Whitty, directorul bibliotecii, a descris descoperirea lui Cleary drept o „muncă de detectiv amator remarcabilă”, subliniind potențialul programelor lor de arhivă.

„Există descoperiri cu adevărat importante care așteaptă să fie găsite”, a spus ea.

Descoperirea a dus la o nouă ediție a „Gibbet Hill”, publicată cu sprijinul Fundației Rotunda, o organizație caritabilă asociată cu spitalul unde Cleary lucrează. Veniturile din vânzări vor fi direcționate către Fondul Charlotte Stoker, denumit după mama lui Bram, o susținătoare a comunității surzilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024