Prima pagină » International » Descoperire incredibilă lângă România! Iată ce au găsit arheologii în orașul antic Heraclea Sintica

Descoperire incredibilă lângă România! Iată ce au găsit arheologii în orașul antic Heraclea Sintica

11 iul. 2024, 13:45,
în International

Arheologii au descoperit o mare statuie de marmură reprezentând o zeitate în timpul lucrărilor desfășurate în orașul antic Heraclea Sintica, situat în sud-vestul Bulgariei, conform anunțului făcut de coordonatorul săpăturilor, prof. dr. Liudmil Vagalinski.

Prof. Vagalinski a declarat că statuia este bine conservată și puțin mai înaltă decât un om obișnuit. Descoperirea a fost realizată în sistemul de canalizare Cloaca Maxima, un loc unde arheologii nu se așteptau să găsească artefacte de o asemenea importanță, relatează Agerpres.

„Principala mea preocupare privind această zonă, unde se află marea canalizare, este cum să conservăm structurile antice descoperite în urmă cu 6 ani”, a spus el.

Ce au descoperit în sistemul de canalizare

Conform spuselor profesorului Vagalinski, zona în care s-a făcut descoperirea este privată, ceea ce împiedică municipalitatea să desfășoare lucrări permanente de conservare și restaurare, cum ar fi posibil pe un teren public. Din cauza eroziunii structurilor și pereților, arheologii au decis să deschidă porțile canalizării, montate pentru siguranță, pentru a verifica starea acestora.

Statuia a fost găsită în timpul procedurilor de curățare a sistemului antic de canalizare Cloaca Maxima.

Prof. Vagalinski a explicat că locuitorii din Heraclea Sintica probabil au păstrat statuia în canalizare, fiind găsită rezemată de un zid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *