Prima pagină » Turism » Info Turism » Descoperire fabuloasă în Israel. Ce au găsit aici arheologii

Descoperire fabuloasă în Israel. Ce au găsit aici arheologii

24 oct. 2019, 10:34,
BZI.ro, în Turism

Descoperire fabuloasă în Israel. Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi a făcut miercuri un anunţ de ultimă oră. O biserică bizantină veche de 1.500 de ani a fost găsită de arheologii israelieni într-un cartier din vestul Ierusalimului.

Mai exact, aceasta a fost descoperită în Ramat Beit Shemesh, potrivit AIA şi Muzeului Pământurilor Biblice din Ierusalim. Impresionantă construcţie este decorată cu mozaicuri ornamentale şi inscripţii greceşti. Autorităţile au anunţat că vor expune descoperirile rezultate în urma săpăturilor în cadrul unei expoziţii publice.

Mozaicurile reprezintă frunze, fructe, păsări şi elemente geometrice. Pereţii bisericii sunt decoraţi cu fresce colorate. “Stâlpii prezintă capiteluri impresionante, dintre care unii ar putea fi importaţi”, se arată în comunicatul de presă.

Descoperire fabuloasă în Israel. Arheologii, intrigaţi de o inscripţie

Arheologii, care au efectuat săpăturile în ultimii trei ani, au fost intrigaţi de o inscripţie din curtea interioară potrivit căreia biserică era dedicată unui “martir glorios”.

“Identitatea martirului nu este cunoscută, însă opulenta excepţională a structurii şi inscripţiile acesteia sugerează faptul că această persoană era o figură importantă”, a declarat Benjamin Storchan, şeful lucarilor de excavare.

“Doar câteva biserici din Israel au fost descoperite cu cripte complet intacte”, a adăugat el. “Cripta a servit drept o cameră de înmormântare subterană unde s-au aflat rămăşiţele martirului”, a mai spus acesta.

Întinsă pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați, biserica include elemente arhitecturale bizantine tipice, precum un pronaos, o curte şi un atrium, potrivit lui Storchan. Ministerul Construcţiilor şi Locuinţelor a investit aproximativ 7 milioane de shekeli (2 milioane de dolari) în acest proiect, ca parte a săpăturilor, lucarilor de conservare şi dezvoltare a parcurilor arheologice în cadrul construcţiei unui nou cartier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *