Prima pagină » International » Descoperire emoționantă a unui soldat ucrainean într-o casă părăsită. A fost adoptat pe loc

Descoperire emoționantă a unui soldat ucrainean într-o casă părăsită. A fost adoptat pe loc

01 apr. 2022, 20:37,
BZI.ro, în International

O descoperire emoționantă a fost făcută în ucraina, după ce un soldat a intrat într-o casă aflată într-o zonă recucerită de la forțele armate ruse, aproape de Kiev.  Imaginile au impresionat întreaga lume.

Ce descoperire emoționantă a făcut soldatul ucrainean

Mai mulți soldați ucraineni au verificat case părăsite din orașe aflate în apropierea Kievului. În timpul căutărilor, unul dintre ei a găsit o cutie muzicală. Când a început să se audă muzica, în cameră a apărut un câine negru.

Câinele a început imediat să dea din coadă când l-a văzut pe militar. Soldatul a găsit și documente, astfel, soldatul a aflat că acest câine este o femelă pe nume Bavaria. Militarul ucrainean și camarazii lui speră că vor putea reuni în curând animalul de companie cu stăpânii lui. Însă, deocamdată, rămân împreună.

Unii dintre refugiații ucraineni și-au luat animalele de companie cu ei. Alții au refuzat să plece de dragul lor

Din momentul în care a izbucnit războiul din Ucraina, locuitorii au fost nevoiți să își părăsească casele. Au plecat cu mașinile, trenurile, ba chiar și pe jos ca să scape de ofensiva rusă. Unii dintre ei au făcut eforturi ca să-și ia și animalele de companie.

„Este un membru al familiei noastre (un câine pe nume Richard, n.r.). Nu îl putem abandona. Noi (ucrainenii, n.r.) avem multe animale. Aceasta este mentalitatea. Cum i-am putea lăsa în urmă?”, a spus o femeie care a fugit din orașul Rivne din nord-vestul Ucrainei.

Sergey Morgunov, primarul orașului Vinița din partea central-vestică a Ucrainei, a vorbit despre animalele de companie care au fost aduse de oamenii strămutați din zonele atacate de ruși.

„Dacă luăm în considerare toată istoria Ucrainei, poți vedea că animalele chiar ne-au ajutat mult, pentru că suntem o națiune care s-a bazat pe agricultură”, a spus primarul.

Alți ucraineni au salvat animale de companie lăsate în urmă de ucrainenii care au fugit din calea războiului

O angajată a Asociației Zoologice din Ucraina, Alla Losik, a organizat transportul a zeci de câini din Ucraina, pentru a fi salvați de o organizație germană.

„Încercăm să ajutăm animalele, dar este aproape imposibil, pentru că tot timpul sunt bombardamente. Rușii i-au ucis pe toți cei care au încercat să ajute”, a spus Alla Losik.

Sodații ruși au fost acuzați că au atacat adăposturi de animale sau grajduri, iar în acest sens, Guvernul Ucrainei a adus fotografii și înregistrări video drept dovezi.

Multe animale de companie au fost abandonate de stăpânii lor

Elena Lina a rămas în Ucraina și are grijă de nouă pisici și patru câini, în apartamentul ei mic din centrul țării. Ea a explicat că face acest lucru pentru că știe ce sunt foamea și durerea. În cartierul ei, numărul de câini ai străzii s-a dublat în câteva săptămâni, de la începutul conflictului.

Helen, o altă femeie din Ucraina a refuzat să-și părăsească locuința, chiar dacă a avut loc o explozie la o distanță de aproximativ 1,5 kilometri. Ea a explicat că n-a putut să plece, pentru că n-ar fi rămas nimeni care să aibă grijă de pisici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *