Prima pagină » Coronavirus » Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor din SUA despre coronavirus
Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor din SUA despre coronavirus

Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor din SUA despre coronavirus

09 apr. 2020, 11:33,
în Coronavirus

Oamenii de știință din SUA susțin că virusul Covid-19 s-a răspândit în China mai rapid decât se credea până în prezent, astfel, cercetătorii sugerează că vaccinarea extrem de extinsă sau dobândirea imunității ar putea fi necesare pentru oprirea pandemiei, potrivit Bloomberg.

Conform unei analiza matematice a Laboratorului național Los Alamos (SUA), fiecare persoană infectată la începutul epidemiei în orașul chinez Wuhan probabil a răspândit virusul la 5-7 alte persoane, în medie. Coeficientul ar fi de două ori mai mare decât raportau în februarie Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile de sănătate publică.

Rezultatele sunt specifice epidemiei din China, însă dacă se aplică și în celelalte țări din lume, pandemia ar putea fi mult mai dificil de controlat decât estimau autoritățile.

Conform rate de contagiere calculată în studiu, 82% din populație ar trebui să fie imună la acest virus, fie că este vorba despre un vaccin, fie pentru că a avut boala, pentru a opri răspândirea virusului. Fără aceste măsuri de protecție vor fi necesare niveluri ridicate de distanțare socială dacă rămân nediagnosticate mai mult de una din cinci infecții, mai anunță cercetătorii americani.

Guvernele din lumea întreagă încearcă să își dea seama când vor putea ridica restricțiile impuse privind deplasările, deși în zone din China au reinstituit măsurile restrictive după reapariția contagierilor. Aproape 1,5 milioane de cazuri de infectare cu virusul Covid-19 au fost înregistrate pe plan mondial, inclusiv în China, unde părea că situația este ținută sub control.

„A crede că ne aflăm aproape de un punct final ar fi periculos”, afirmă Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. OMS precizează că sunt necesare noi eforturi de testare, izolare şi depistare a contactelor persoanelor bolnave pe măsură ce ţările vor relaxa restricţiile, potrivit Hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024