Descoperire conspiraționistă pe bancnota de 20 de lire sterline. În contextul pandemiei cu noul coronavirus, oamenii caută tot felul de răspunsuri, pentru a afla dacă nu cumva există un motiv ascuns, care a dus la crearea unui asemenea haos mondial. Astfel că, în anul 2019, Banca Angliei a prezentat noua bancnotă de 20 de lire sterline, avându-l pe verso pe pictorul peisagist J.M.W. Turner.
Oamenii care au folosit bancnota, au descoperit că aceasta ascunde un mare secret. Se pare că bancnota conține câteva elemente, care au prevăzut existența noului coronavirus, încă dinainte ca acesta să își facă apariția printre noi.
Descoperire conspiraționistă pe bancnota de 20 de lire sterline. Aceasta arată date despre noul coronavirus
În cadrul unui videoclip, apărut în aplicația TikTok, este prezentată discuția dintre două persoane, care au dat naștere unei teorii conspiraționiste despre noul coronavirus. Elementele prezentate nu reprezintă o certitudine, ci doar o teorie menită să provoace mintea conspiraționiștilor.
Descoperire conspiraționistă pe bancnota de 20 de lire sterline
Bancnota a intrat în circulație în data de 20 februarie 2020. Aceasta este a treia bancnotă realizată din polimeri, după bancnotele de 5 și, respectiv, 10 lire sterline. Conform informațiilor oferite de Banca Centrală, noua bancnotă de 20 de lire sterline este dificil de falsificat, deoarece conține elemente de securitate complicate.
Pe verso, bancnota de 20 de lire sterline îl înfățișează pe Joseph Mallord William Turner (1775-1851), o personalitate britanică marcantă, pictor și gravor peisagist, reprezentant al romantismului, alături de tabloul său “The Fighting Temeraire”, un tribut adus Bătăliei de la Trafalgar. Turner este reprezentativ pentru arta britanică, fiind conturat ca unul dintre cei mai importanți artiști de dinantea secolului XX.
Pictorul Turner nu a creat multe lucrări, însă cele care au fost, au marcat oamenii pasionați de munca lui. Astfel, una dintre lucrările acestuia, deținute de un colecționar particular s-a vândut cu 30,3 milioane de lire sterline în 2014. Prețul este considerat a fi unul record, pentru o pictură realizată de artistul bristanic.
Revenind la bancnota controverstă, construită din polimeri, aceasta are menirea să înlocuiască vechile bancnote de 20 de lire sterline cu suport din hârtie. Retragerea banilor din circulație s-a realizat gradual, făcând loc acestei bancnote care a stârnit câteva teorii conspiraționiste.
Teoriile conspirației, confirmate de specialiști! Unele măști conțin cipuri, dar nu pentru a urmări oamenii
Teoriile conspiraționiștilor sunt confirmate de experți. Cercurile formate din conspiraționiști aduc din ce în ce mai multe informații despre existența unor cipuri în măştile de faţă, pe care tot mapamondul le utilizează, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Persoanele care au realizat aceste măști arată că cipurile nu sunt acolo pentru a urmări utilizatorii, ci au un cu totul alt scop.
Cipurile arată de câte ori sunt spălate măştile reutilizabile
Specialiștii dezvăluie că, într-adevăr, unele modele de măști dețin astfel de cipuri, însă ele au doar un scop practic. Tehnologia este folosită pentru a stabili de câte ori sunt spălate măştile reutilizabile, scrie Le Parizien.
Încă de la debutul pandemiei, o companie franceză comercializează măşti pentru profesionişti în componența cărora se află un cip RFID. Acesta este cunoscut pentru faptul că a „revoluţionat” industria, fiind folosit pentru cardurile de credit sau încorporat în etichetele unor haine.