Prima pagină » Local » Descoperire ciudată într-o pădure din Iași: bucăți dintr-un corp uman și câteva elemente de muniție. S-a cerut părerea experților
Descoperire ciudată într-o pădure din Iași: bucăți dintr-un corp uman și câteva elemente de muniție. S-a cerut părerea experților

Descoperire ciudată într-o pădure din Iași: bucăți dintr-un corp uman și câteva elemente de muniție. S-a cerut părerea experților

14 sept. 2022, 02:00,
Dragos Savin în Local

Zilele trecute, la Iași, a fost făcută o descoperire ciudată la marginea unei păduri. Bucăți dintr-un schelet uman și câteva elemente de muniție au fost zărite de un ieșean care a dat alarma

Descoperire neobișnuită la Iași. Zilele trecute, într-o pădure din județ, un trecător a observat câteva oase umane și elemente de muniție. Ulterior, acesta a cerut ajutorul polițiștilor care s-au prezentat în zonă la scurt timp. Nu este clar cum au ajuns oasele acolo, dar se crede că datează din timpul războiului. Pentru ca acest aspect să fie clarificat, polițiștii din Iași au adunat fiecare fragment în parte și le-au trimis către Medicina Legală. Astfel, anchetatorii așteaptă să afle cât de vechi sunt rămășițele umane.

 Dosar penal pentru ucidere din culpă

Ancheta polițiștilor este, așadar, în desfășurare.

„La data de 8 septembrie, polițiștii pășcăneni au fost sesizați despre faptul că un tânăr a găsit fragmente osoase și de muniție în pădurea de pe raza localității Sodomeni. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind dispusă efectuarea expertizei antropologice a fragmentelor osoase. Resturile de muniție au fost preluate de reprezentanții ISUJ Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

La Iași s-au găsit, în repetate rânduri, rămășițe umane

Un schelet uman a fost găsit în timpul unor lucrări efectuate la o grădiniță din Iași. În toamna anului 2020, la Grădinița din Roșcani avea să fie făcută descoperirea șocantă. Muncitorii care lucrau la modernizarea imobilului au găsit osemintele în urma unor săpături. Primarul comunei a anunțat imediat autoritățile, iar la Roșcani au ajuns oamenii legii. Scheletul a fost examinat, iar ulterior a fost ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru a fi examinat. Muncitorul care a găsit scheletul a spus că s-a speriat inițial.

„Lucram aici, lângă fundație, și am dat de ceva. Am crezut că e un lemn, dar după mi-am dat seama că e un os. M-am speriat și i-am chemat pe colegi”, a spus muncitorul care a descoperit osemintele.

Cum au ajuns osemintele sub fundația grădiniței?

Localnicii spuneau că grădinița a fost ridicată în anul 1974. Ciudat este faptul că osemintele au fost găsite chiar sub fundație. Muncitorii au precizat că era aproape imposibil ca acestea să fi fost acolo fără să fie descoperite.

„Când sapi o fundație, e greu să nu te duci mai jos sau mai sus cu săpatul. Trebuia să-l găsească. Așa zic eu. Acum mă gândesc că poate e vreunul dintre ei, s-or fi certat… nu știu”, a spus unul dintre muncitori.

Cert este că osemintele nu îi aparțin unui soldat. Nu au fost găsite articole vestimentare și nici nu a fost găsită vreo cască sau vreun indiciu care să fi dus către un soldat. Specialiștii pot estima vechimea rămășițelor, însă oamenii legii nu prea au ce face în astfel de cazuri.

Reporterii BZI l-au contactat pe primarul comunei Roșcani pentru a afla dacă osemintele au fost aduse înapoi după expertiză, însă acesta a precizat că nu a mai primit nicio veste din partea autorităților, chiar dacă au trecut 2 ani de la descoperire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *