Prima pagină » Turism » Info Turism » Descopera cateva mancaruri traditionale din Sardinia
Descopera cateva mancaruri traditionale din Sardinia

Descopera cateva mancaruri traditionale din Sardinia

06 feb. 2014, 09:10,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:20437;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Sardinia, are o poveste bogata si haotica in acelasi timp. Din cauza pozitionarii sale la Marea Mediterana a fost intotdeauna la cheremul invadatorilor. Dar, din vremuri istorice si pana in prezent, locuitorii Sardiniei continua sa gateasca anumite retete traditionale, cu cateva ingrediente-cheie.
Maialetto
Una dintre retete este Maialetto. Fructele de mare nu sunt atat de des intalnite in farfuriile locuitorilor din Sardinia precum te-ai astepta. De fapt, cea mai renumita reteta din Sardinia este maialetto, care este de fapt purcelus la protap sau prajit. De multe ori se fac frigarui cu carne de prucelus de lapte, o traditie care te intoarce inapoi in timp cu sute de ani.

Vezi si Destinatii culinare in jurul lumii: 5 tari unde mananci bine 

Branza Pecorino
Sardinia produce Pecorino, o branza dura din lapte de oaie, care nu difera mult de parmezan. De fapt, este deseori folosita ca alternativa la parmezan, de vreme ce este mai ieftina. In mare, se fabrica la fel ca parmezanul si dateaza din vremurile romanilor si era esential in dieta soldatilor. 
Pane carasau
Pane carasau este de fapt o lipie traditionala care poate fi gasita oriunde pe insula. Facuta din faina de grau dur, sare, drojdie si apa, Pane carasau era mancarea de baza pentru ciobanii care stateau departe de casa mai multe luni de zile. Painea poate rezista si un an de zile daca este tinuta intr-un mediu uscat, potrivit clickpoftabuna.ro
Seadas
Seadas este un desert traditional al insulei. Este un foitaj umplut cu branza pecorino cu topping de miere. Pe vremuri, era al doilea fel de mancare la masa servita in comunitatea de ciobani. Nevestele isi intampinau barbatii reintorsi acasa cu aceste pateuri-gogosele. 

Vezi si Delicatesele din gastronomia creola 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *