Prima pagină » Local » Descinderi la Iași și în alte 16 județe, în dosarul de înșelăciune al firmei de mobilă „Bismobil Kitchen”. Prejudiciul este de aproximativ 4.000.000 de lei – FOTO

Descinderi la Iași și în alte 16 județe, în dosarul de înșelăciune al firmei de mobilă „Bismobil Kitchen”. Prejudiciul este de aproximativ 4.000.000 de lei – FOTO

28 mart. 2023, 07:58, 1 ,
în Local

Astăzi, 28 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași efectuează 42 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind infracțiuni de înșelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă.

Polițiștii efectuează percheziții în județele Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în municipiul București (8).

Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor de la serviciile de investigare a criminalității economice Brașov, Galați, Vaslui, Argeș, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Ilfov și București, al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Iași – Secțiile 1-6 și Poliției Orașului Hîrlău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Firma de mobilă „Bismobil Kitchen” din Iași a înșelat sute de persoane

Firmele de mobilă din Iași sunt din nou reclamate de clienții nemulțumiți. De data asta este și cazul celor de la „Bismobil Kitchen”, cu show-room pe Calea Chișinăului din Iași, dar și cu mai multe puncte de lucru în alte orașe din țară și străinătate. La finalul lunii februarie 2022, o familie din Târgu Mureș a apelat la serviciile firmei din Iași după ce a vizionat mobila de bucătărie disponibilă. Claudia Iakob a declarat pentru BZI că a plătit integral suma de 7.500 de euro, înainte ca mobila să fie montată în casa din Târgu Mureș.

Vă aducem aminte că firma de mobilă „Bismobil Kitchen” din Iași a încasat cel puțin 7.500 de euro de la clienți, însă nu a mai montat în totalitate mobila de bucătărie. Cumpărătorii au așteptat 5 luni, dar degeaba. Li s-a promis o vitrină în compensație, însă au rămas cu ochii în soare.

Conform datelor financiare, Bismobil Kitchen SRL a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 8,7 milioane de euro, pierderi de 1,4 milioane de lei, datorii de 5 milioane de lei și un număr de 24 de angajați. În același an, afaceristul Mihail Șaran a înființat în Iași nu mai puțin de 40 de societăți.

Deocamdată, scandalul de la firma de mobilă „Bismobil Kitchen” nu pare să aibă finalitate după ce au intervenit și comisarii ANPC care au aplicat amenzi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *