Prima pagină » Local » Descinderi la cabinetul avocatei Gianina Poroșnicu. Iată ce caută procurorii – UPDATE

Descinderi la cabinetul avocatei Gianina Poroșnicu. Iată ce caută procurorii – UPDATE

29 iul. 2024, 08:57, 5 ,
BZI.ro, în Local

În această dimineaţă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au descins în cabinetul avocatului Gianina Poroșnicu, aflat în casa monument istoric Joseph Zoller.

Din primele informaţii, se pare că avocata ar fi cercetată evaziune fiscală în efectuarea unor tranzacţii.

UPDATE 3: Fiul avocatei a ajuns la cabinetul unde se desfășoară perchezițiile.

UPDATE 2: Procurorul de caz a ajuns la fața locului.

Avocata Poroșnicu ar fi încasat sume colosale de la firmele de asigurări drept despăgubiri după ce a reprezentant mai multe victime ale unor accidente rutiere. Banii nu au fost fiscalizaţi sau declaraţi.

Potrivit unor surse, la fel ar proceda şi Doina Manolache care ar fi intrat în mai multe dosare pentru a reprezenta victime ale accidentelor rutiere de pe urma cărora a obţinut sume importante de bani. Sursele reporterilor BZI afirmă că în urmă cu ceva timp, avocata a obţinut pentru o victimă despăgubiri de aproximativ 80.000 euro. Din aceşti bani doar 37.000 ar fi ajuns la persoana pe care o reprezenta, iar restul banilor ar fi ajuns în conturile acesteia. Cel mai probabil, aceşti bani nu au fost impozitați şi fiscalizaţi, dar anchetatorii ar putea verifica acest lucru pentru a se asigura că familia respectă legea aşa cum a susţinut în repetate rânduri.

În aceeași situație s-ar afla şi alţi avocați din Iaşi, dar nu putem spune că toţi încalcă legea. Sunt cu siguranţă profesionişti care respectă toate procedurile şi contractele.

UPDATE: Polițiștii în civil se află la casa Joseph Zoller.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *