Prima pagină » Actualitate » Descinderi în Bacău! Mai mulți elevi au fost săltați, fiind suspectați că ar fi dealeri de droguri de risc
Descinderi în Bacău! Mai mulți elevi au fost săltați, fiind suspectați că ar fi dealeri de droguri de risc

Descinderi în Bacău! Mai mulți elevi au fost săltați, fiind suspectați că ar fi dealeri de droguri de risc

30 mart. 2023, 20:41, 1 ,
în Actualitate

Polițiștii și procurorii din Bacău au făcut joi trei percheziții într-un dosar de trafic de droguri în care sunt implicați și elevi. Polițiștii și procurorii Bacău au făcut trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de distribuirea de droguri de risc (hașis) către consumatori din municipiul Bacău și localitățile învecinate, scrie News.ro.

Activitatea infracțională a suspecților s-ar fi desfășurat și în zona unităților de învățământ, doi dintre aceștia fiind elevi în licee din municipiul Bacău, susțin polițiștii.

De asemenea, pe lângă persoanele bănuite, la audierile din Bacău vor fi fuse mai multe persoane, care vor fi audiate în calitate de martori. Este vorba de consumatori de droguri, mulți dintre aceștia elevi în unitățile de învățământ din oraș.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru probarea tuturor activităților infracționale.

Noi date privind descoperirea primului laborator de produse anabolizante din România

În urma celor 37 de percheziții efectuate în România și Republica Moldova, au fost descoperite și ridicate 340.000 de comprimate conținând diverse substanțe, 20.000 de flacoane cu doze multiple de substanțe, 28.000 de fiole, 433 de seringi, 8.500 de etichete, 6,5 kilograme de pulberi active, 46 de litri de substanțe active lichide și 100 de kilograme de celuloză microcristalină.

De asemenea, au fost ridicați 47.000 de euro, 42.000 de lei, 193.000 de lei moldovenești, 15.800 USD, precum și 8 ceasuri de lux, 2 cristale, posibil pietre prețioase, 5 autoturisme, 2 portofele de criptomonede offline, 25 de telefoane mobile și 17 carduri bancare.

Din cercetări a rezultat faptul că grupul infracțional ar fi avut pe stoc produse și substanțe active suficiente pentru producerea a peste un milion de doze de anabolizante (sub formă de comprimate, fiole, flacoane sau pulberi).

În cauză, s-a reținut că mai mulți cetățeni, cu dublă cetățenie română/moldovenească, ar fi constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional organizat specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc.

Grupul infracțional organizat ar fi fost condus de o persoană bănuită, absolventă a facultății de farmacie din Republica Moldova.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *