Prima pagină » Actualitate » Descinderi ale DNA la Poşta Română. Ce au solicitat procurorii anticorupţie

Descinderi ale DNA la Poşta Română. Ce au solicitat procurorii anticorupţie

24 aug. 2022, 10:30,
în Actualitate

Astăzi, 24 august 2022, au fost descinderi ale DNA la Poşta Română. Procurorii anticorupţie au cerut mai multe contracte de muncă şi alte documente care fac referire la angajări.

Ancheta îi vizează pe directorul Poștei Române şi consilieri de-ai săi.

Descinderi ale DNA la Poşta Română. Prima reacţie a directorului instituţiei

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au intrat în Poşta Română şi au cerut mai multe documente ce fac referire la o serie de angajări şi deplasări ale şefilor instituţiei. Ancheta îi vizează, în special, pe directorul Poștei Române și pe consilierii lui. După ce vor primi documentele cerute, procurorii anticorupție vor începe și audierile. În acest context, Valentin Ştefan a avut o primă reacţie.

„Documentele pe care le-au solicitat săptămâna trecută acoperă o perioadă de peste 30 de ani. Noi pregătim acum documentele necesare încă din 1988. Există o multitudine de solicitări acolo, de la contracte de muncă, inclusiv deplasările poștei în străinătate”, a precizat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Directorul instituţiei a anunţat faptul că nu este informat despre deplasările colegilor, mai ales că se încearcă internaţionalizarea Poștei Române.

„Nu știu exact toate deplasările, acum, ale colegilor din companie. Se pleacă foarte mult din Poșta Română. Încercăm să internaționalizăm Poșta. Încercăm să o conectăm la tot ce înseamnă bussines global. Am avut ieșiri relativ dese, cred că am fost de trei ori anul trecut și de vreo 4-5 ori anul acesta.

Directorul Valentin Ştefan: „Acest sistem ticăloşit reacţionează”

Valentin Ştefan, directorul Poștei Române, a transmis că instituţia pe care o conduce este atent supraveghează de mai bine de 30 de ani, iar în momentul în care un lucru se schimba – sistemul reacţionează.

„Poșta e capușată de 30 de ani. În clipa în care lucrurile se schimbă, acest sistem ticăloșit reacționează. Exact asta se întâmplă acum. Mă bucur că această instituție (n.r. DNA) este interesată de Poștă Română. Și eu, ca director general, am făcut nenumărate plângeri, peste tot unde a fost nevoie, în ultimul an. Cred că este doar un rezultat al muncii echipei din care fac parte, din ultimul an. Că în sfârșit instituțiile statului sunt interesate și de Poșta Română”, a mai spus acesta, la Antena 3.

Poșta Română dorește o schimbare

Vă aducem aminte că Valentin Ştefan a anunţat zilele trecute că Poşta Română va adopta mai multe schimbări, printre care revoluţia codurilor și cutiilor poștale.

Codurile poştale clasice pe criteriul geografic vor fi înlocuite cu coduri poştale unice digitalizate pentru fiecare persoană în parte.

„Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a spus Valentin Ștefan.

Astfel, în urma descinderilor DNA la Poșta Română, procurorii au ridicat mai multe documente, iar cel mai probabil zilele următoare vor fi chemate la audieri mai multe persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *