Prima pagină » Eveniment-Social » Deschiderea oficială a anului școlar 2024-2025 va avea loc la Iași, în patru unități de învățământ care inaugurează spații noi. Una dintre ele este noua grădiniță din Bucium

Deschiderea oficială a anului școlar 2024-2025 va avea loc la Iași, în patru unități de învățământ care inaugurează spații noi. Una dintre ele este noua grădiniță din Bucium

07 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Luni, 9 septembrie 2024, va suna clopoțelul pentru aproximativ 135.000 de elevi, din județul Iași. Festivitatea oficială de deschidere a anului școlar 2024-2025 va avea loc în patru unități de învățământ, două din mediul urban și două din mediul rural.

Iată unde are loc deschiderea oficială a anului școlar 2024-2025, în Iași

Deschiderea oficială a anului școlar 2024-2025 va avea loc în Iași, în patru unități de învățământ, două din mediul urban și două din mediul rural.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, de la ora 08:30, va fi la Grădinița cu Program Prelungit „Grigore Vieru” – Școala Veronica Micle, de la ora 10:00, la Școala Primară Oprișeni și Școala Gimnazială Țuțora, de la ora 12:00, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași, iar de la 14:00, la Școala Gimnazială „Axinte Uricariul” Scânteia.

„La nivelul conducerii ISJ Iași, am convenit ca luni, 9 septembrie 2024, să ne deplasăm în patru unități de învățământ preuniversitar, respectiv Grădinița cu Program Prelungit „Grigore Vieru” – Școala Veronica Micle, Școala Primară Oprișeni – Școala Gimnazială Țuțora,  Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași și Școala Gimnazială „Axinte Uricariul” Scânteia. Aici vor avea loc deschiderile, în prezența conducerii ISJ Iași”, declară prof. Florentin Ciubotaru, inspector școlar adjunct al ISJ Iași.

Deschiderea oficială are loc la unitățile de învățământ care inaugurează spații noi

Cele patru unități de învățământ, la care va avea loc deschiderea oficială a anului școlar 2024-2025, nu au fost alese aleatoriu. Acestea inaugurează spații noi de învățământ, conform prof. Florentin Ciubotaru, inspector școlar adjunct al ISJ Iași.

„La toate cele patru unități de învățământ se inaugurează spații noi de învățământ, ca urmare a forțelor pe care le-au depus autoritățile locale, așadar, o să inaugurăm spații de învățământ noi. La Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași va fi inaugurată o sală de sport, la Scânteia este o grădiniță nouă, iar la Țuțora, tot un spațiu destinat învățământului. Noi, invitații, am adresat tuturor autorităților locale și județene, dar cine va fi prezent, îmi este greu să vă dau un răspuns. Ne-am bucura să fie prezenți cât mai mulți oameni care au pus umărul la dezvoltarea școlilor din județul nostru”, adaugă prof. Florentin Ciubotaru, inspector școlar adjunct al ISJ Iași.

Anul școlar 2024-2025 începe în data de 9 septembrie 2024 și va avea o durată de 36 de săptămâni. Acesta va fi structurat în cinci module de învățare, respectiv cinci vacanțe.

Amintim faptul că, la nivelul județului Iași, elevii de la 15 școli, din județul Iași, vor începe anul școlar cu toalete în curte. Astfel, cele 15 unități de învățământ declarate cu grupuri sanitare neconforme sunt: Andrieșeni – 4 corpuri de clădire (proiect tehnic finalizat, litigiu), Brăești – 1 corp de clădire (elevii vor fi relocați), Dolhești – 1 corp de clădire, Dumești – 1 corp de clădire (proiect depus), Fântânele – 2 corpuri de clădire (proiecte depuse), Popricani – 1 corp de clădire (proiect depus), Roșcani – 2 corpuri de clădire (litigiu), Tansa – 1 corp de clădire (proiect depus), Țibana – 1 corp de clădire (proiect depus), Lungani – 1 corp de clădire (proiect depus la Compania Națională de Investiții).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *