Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Deschide fereastra! Gestul de sănătate al anului 2020?
Deschide fereastra! Gestul de sănătate al anului 2020?

Deschide fereastra! Gestul de sănătate al anului 2020?

12 dec. 2020, 14:10,
în Sanatate

Deschideți fereastra larg când afară sunt -3 grade Celsius? De neconceput! Ți-ai spus anul trecut, poate! Cu toate acestea, in contextul pandemiei de Covid-19, o mulțime de lucruri s-au schimbat și ne-am asumat noi obiceiuri. Inclusiv cel de a aerisi des în mijlocul iernii! Un gest care vă permite, de asemenea, să luptați împotriva poluării aerului în casa.

Printre bine-cunoscutele gesturi de barieră care ne protejeaza de Covid-19 (purtarea unei măști, distanțarea socială, spălarea mâinilor etc.), acela de a deschide fereastra ar trebui sa faca parte din obiceiurile noastre. Motivul este simplu: ventilarea unui spațiu închis ar elimina particulele virale difuzate în aer.

Experții din domeniul sănătății recomandă ventilarea spațiilor închise timp de cel puțin zece minute și de cel puțin două ori pe zi. Un gest suficient, mai ales cand avem musafiri!

Deschiderea ferestrei, gestul care ne fereste de Covid-19

Adesea, avem tendința de a fi reticenți să ne deschidem fereastra în mijlocul iernii, în principal pentru că nu vrem să ne fie frig, desigur, dar și de teama de a irosi energia folosită pentru a ne încălzi casa. Cu toate acestea, oricât de surprinzător ar părea, este recomandat să vă ventilați casa în timpul iernii pentru a usca aerul interior și a evita procesul de supraîncălzire a dispozitivelor din cauza aerului prea umed.

Deschiderea ferestrei chiar și iarna este recomandată în special pentru a respira aer sănătos. Potrivit OMS, peste 4 milioane de oameni mor prematur în fiecare an din cauza bolilor cauzate de poluarea aerului interior. De la particulele fine rezultate din gătit, utilizarea aparatelor de uz casnic, orice arsuri asociate cu țigări, lumânări sau tămâie și în final reziduuri chimice din vopsea și/sau produse de uz casnic, aerul din habitatele noastre este extrem de expus la poluare (de 5 până la 10 ori mai mult decât aerul exterior, conform numeroaselor studii), potrivit Doctissimo.

Aerisirea casei în fiecare zi, chiar și zece minute, vă va permite, prin urmare, să vă protejați de infecțiile respiratorii (răceli și Covid-19), dar și pentru a preveni formarea mucegaiului în casa sau pentru a alunga mirosurile rele.

Concluzie: deschideți larg fereatra, indiferent de anotimp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *