Prima pagină » Local » Derulare impresionantă de forțe în județul Iași. Un tânăr s-a rătăcit în pădure, dar a fost găsit de autorități

Derulare impresionantă de forțe în județul Iași. Un tânăr s-a rătăcit în pădure, dar a fost găsit de autorități

20 aug. 2022, 21:51,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 20 august a.c., polițiștii de la Hârlău au fost sesizați de către o femeie din comuna Deleni, cu privire la faptul că în timp ce se afla în pădurea de lângă comună, cu alți membri ai familiei printre care și fiul ei în vârstă de 15 ani,  acesta din urma s-a îndepărtat de grup și s-a rătăcit.

La fața locului au intervenit inițial polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hîrlău care arondează teritorial zona de interes, ulterior forțele fiind suplimentate în cascadă cu polițiștii din cadrul Biroului Urmăriri Poliției orașului Hîrlău, reprezentanți ai I.J.J. Iași și I.S.U. Iași, câinele de urmă, voluntari pedeștri și cu ATV-uri, pădurari, reprezentați ai Asociației Club Sportiv 4×4 Iași cu autoturisme adaptate mediilor și zonelor geografice dificile.

Întrucât zona de căutare era învecinată cu județul Botoșani, activitățile de căutare au fost sprijinite din direcția opusă de către polițiști din cadrul I.P.J. Botoșani care au fost de asemenea însoțiți de un câine de urmă, reprezentanți I.S.U. și I.J.J. Botoșani.

Eforturile forțelor angrenate în misiune au dat roade, iar în jurul orei 20.00, tânărul a fost găsit, la ieșirea din pădure în apropierea satului Pârcovaci.

Tânărul era dezorientat și deshidratat, dar acum este în siguranță.

Polițiștii le recomandă părinților care merg cu copiii în pădure să se asigure că sunt mereu  însoțiți de un adult de încredere și ideal ar fi să aibă asupra lor telefon cu aplicații active de localizare  sau alte smart gadget-uri cu funcție se localizare GPS. Este important să învețe să caute lumina și să se ghideze după sunete de comunitate,  sunete familiare.

Pădurea mereu este înșelătoare,  chiar și pentru adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *