Prima pagină » Sanatate » Dermatita seboreică, tratament naturist – Cel mai bun remediu pentru această afecțiune

Dermatita seboreică, tratament naturist – Cel mai bun remediu pentru această afecțiune

22 mart. 2022, 11:39,
în Sanatate

Dermatita seboreică poate fi combătută și printr-un tratament naturist. Aceasta este o afecțiune ce se manifestă la nivelul pielii și poate afecta pe oricine. Simptomele sale sunt neplăcute, de aceea multe persoane caută tratamente și chiar remedii naturale pentru a scăpa de acestea.

Ce este dermatita seboreică

Această boală care apare la nivelul pielii, este cercetată chiar și în prezent. Speciliștii nu au reușit încă să stabilească cauze exacte ale apariției, ci doar teorii.

Este greu de dat un diagnostic sigur, pentru că această afecțiune pare să imite alte boli ale pielii, precum psoriazisul, eczemele, dermatita atopică și altele.

Uneori, această boală poate trece de la sine, iar alteori tratamentul trebuie repetat pentru a avea efect. Acest lucru depinde de fiecare persoană în parte.

Cauzele apariției dermatitei seboreice

Cauzele apariției acestei boli de piele nu au fost încă determinate complet. Există multe lucruri în legătură cu aceasta pe care specialiștii încă le cercetează. Totuși, există anumite studii de la care s-au dezvoltat câteva teorii. Ceea ce este clar, este faptul că nu alergiile provoacă această reacție.

De multe ori, ne imaginăm că bolile de piele apar din cauza unei igiene precare, însă nu este cazul atunci când vorbim de dermatita seboreică.

Cel mai adesea, persoanele care sufereau de această reacție de la nivelul pielii, sufereau în paralel și de stres (acut sau cronic) sau chiar aveau predispoziția la a o dezvolta, datorită unor factori genetici. Nu este dovenit că aceasta se moștenește cu siguranță. De asemenea, după spusele specialiștilor, acet tip de dermatită poate fi o reacție neobișnuită a sistemului imunitar.

Unele persoane pot avea un episod de dermatită seboreică chiar și din cauza temperaturilor extreme.

Ce simptome are această afecțiune

Zonele afectate de această boală sunt adesea fața, scalpul, spatele, gâtul sau urechile sau chiar și zona pieptului. Aici pot apărea senzațiile de piele uscată și de mâncărimi excesive. Atunci când este localizată pe scalp, apare mătreața și anumite coji sau cruste formate pe piele. Acestea se răspândesc prin păr din cauza faptului că ne scărpinăm.

Pielea devine foarte roșie și sensibilă la atingere. Aceasta poate să dezvolte și o nuanță gălbuie.

Cel mai adesea, aceată afecțiune apare în rândul bebelușilor. Totuși, la majoritatea se vindecă în câteva luni, de la sine. Unii pot avea simptomele chiar și pe o perioadă de câțiva ani.

Dermatita seboreică – Tratament naturist

Există diferite remedii naturiste pentru această afecțiune, în funcție de zona afectată. De asemenea, tratamentele naturiste nu funcționează întotdeauna la fel pentru toată lumea, ci depinde de fiecare persoană în parte. Așadar, este bine să consultăm și medicul specialist înainte de a lua astfel de măsuri.

Unul dintre cele mai folosite remedii naturiste este cel din sucul de la lămâie combinat cu ulei de cocos. Acest tip de ulei are calitatea de a curăța foarte bine tenul. De asemenea, lămâia este foarte benefică organismului, datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Acest lucru va ajuta în combaterea ciupercii și întărirea sistemului imunitar.

Acest amestec trebuie aplicat pe zona scalpului care este afectată și puteți masa ușor. Acesta lăsat să își facă efectul timp de câteva minute.

Mierea de albine poate fi și ea de folos în acest caz. Aceasta poate reechilibra pH-ul pielii și luptă împotriva ciupercii. Mierea trebuie combinată cu apă sau chiar cu un albuș de ou. Apa folosită trebuie să fie călduță. Aplicați remediul pe zona afectată și lăsați-l să acționeze aproximativ o oră sau două.

Așadar, dermatita seboreică se poate remedia și printr-un tratament naturist. Totuși, este bine să consultăm medicul înainte de luarea oricărei decizii.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri cutremurătoare. De ce nu a putut să fie salvat, de fapt, iubitul Mihaelei Rădulescu
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Fratele lui Radu Vâlcan și iubita lui se căsătoresc astăzi. Primele imagini cu Cristian Vâlcan și Izabela în rochie de mireasă
Playtech.ro
Raed Arafat îndeamnă românii să aibă pregătită o „trusă” de supravieţuire pentru 10 zile
observatornews.ro
Capitala şi 5 judeţe intră de la ora 10.00 sub cod roşu de caniculă. Căldură extremă în jumătate de ţară
Playsport.ro
FOTO Noua Dacia C-Neo, dezvăluită fără camuflaj în prima imagine. Când va...
Evz.ro
Cremă de usturoi, o rețetă surprinzătoare. Ieftină și delicioasă
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Cum păstrezi pepenele tăiat proaspăt mai mult timp. Trucul care îl menține zemos aproape o săptămână
Dailybusiness.ro
Cum să ții praful departe vara. Metoda care va menține casa curată și aerisită
RomaniaTV
Se schimbă banii luni, 28 iulie 2025! BNR a făcut anunțul despre cea mai nouă monedă a României
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Felix Baumgartner ar urma să fie înmormântat în curtea casei din Elveția, nu în Austria, așa cum s-a crezut inițial. Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre funeralii!
redactia.ro
Mihaela Rădulescu a luat trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner din Italia. Unde ar putea fi înmormântat austriacul. Schimbare de ultim moment
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 iulie 2025
26 iulie 2025