Prima pagină » Sanatate » Dermatita la adulți, poze. Ce remedii naturiste poți folosi pentru tratarea pielii

Dermatita la adulți, poze. Ce remedii naturiste poți folosi pentru tratarea pielii

16 dec. 2024, 11:02,
în Sanatate

Dermatita la adulți este vizibilă în poze și determină un termen utilizat pentru afecțiunile care cauzează inflamația pielii. Exemple includ forma atopică, de contact și seboreică. Printre alte simptome, acestea provoacă erupții cutanate roșii, piele uscată și mâncărimi.

Dermatita nu cauzează daune serioase, deoarece nu este contagioasă și nu înseamnă că pielea ta este infectată. În plus, există metode de tratament, remedii naturiste și medicamente care pot gestiona simptomele.

Dermatita la adulți, poze, simptome și cauze

Erupțiile cutanate variază de la ușoare la severe și pot cauza o varietate de probleme, în funcție de cauza lor. Tipurile afecțiunii includ, dar nu se limitează la dermatita dishidrotică, eczema, forma de contact, numulară, seboreică, de stază și neurodermatita. Simptomele depind de tipul de dermatită. De asemenea, este posibil să ai una sau mai multe forme. Fiecare tip se poate manifesta prin mai multe semne, printre care mâncărime, erupții cutanate roșii și umflături, care arată și se simt ca o arsură, piele uscată, bășici umplute cu lichid sau descuamare și cute ale pielii. Când sunt zgâriate, erupțiile pot secreta lichid sau pot sângera.

Dermatita la adulți este vizibilă în poze și este cauzată de o combinație de activare a sistemului imunitar, genetică și factori de mediu. Uneori, sistemul imunitar reacționează exagerat la iritanți sau alergeni care par nesemnificativi, iar acest lucru cauzează inflamație. Cercetătorii au observat că dacă unele persoane din familia ta se confruntă cu această afecțiune, este mai probabil să o moștenești și tu. În plus, experții au identificat modificări ale genelor care controlează o proteină ce ajută organismul să mențină o piele sănătoasă. De asemenea, mediul înconjurător poate determina sistemul imunitar să schimbe bariera protectoare a pielii. Aceasta face ca mai multă umiditate să se evaporeze, ceea ce poate duce la dermatită. Factorii de mediu posibili includ expunerea la fumul de țigară și la anumite tipuri de poluanți atmosferici, precum și parfumurile din unele produse și săpunuri. Unele tipuri de dermatită sunt cauzate de expunerea la substanțe chimice și alți iritanți, precum forma periorală, provocată de expunerea la fluor din apă sau pastă de dinți.

Remedii pentru tratarea pielii

Un specialist poate diagnostica dermatita pe baza examinării pielii. Cu toate acestea, atunci când există îndoieli, se pot efectua analize de sânge pentru a verifica ce anume provoacă erupția cutanată, o biopsie a pielii pentru a distinge un tip de dermatită de altul sau un test alergologic cutanat.

Tipul de tratament depinde de forma și de locația acesteia. Primul pas este să eviți orice declanșează dermatita. Stresul, un produs chimic, fumul de țigară și o serie de alți iritanți cauzează sau agravează dermatita la adulți, vizibilă în poze. Pasul numărul doi este să încerci remedii naturiste, iar dacă acestea nu funcționează, indicat este să consulți un medic pentru a îți recomanda un tratament medicamentos. Există câteva remedii pe care le poți face acasă, dar numai cu instrucțiuni și permisiunea unui specialist. Undele de lumină ultravioletă A sau B pot ajuta, iar terapia cu înfășurare umedă crește umiditatea pielii.

Există și alte tratamente pe care le poți încerca supraveghere. Imediat după ce faci duș, aplică o cremă hidratantă pe piele, menține spațiul la o temperatură răcoroasă și evită umiditatea ridicată. De asemenea, folosește un săpun sau un detergent blând, fără parfum. Lasă deoparte orice lucru care ar putea irita zona, cum ar fi îmbrăcămintea aspră și hainele din lână. Ia măsuri pentru a-ți menține nivelul de stres scăzut, iar dacă este necesar, consultă un terapeut pentru consiliere. Evită să te scărpinați, deoarece poți rupe pielea, riscând să provoci o infecție.

Niciun tratament nu poate pretinde că elimină simptomele dermatitei sută la sută, deoarece gestionează simptomele cu grade variate de succes. Timpul de recuperare depinde de tipul de dermatită și de tratamentul pe care îl primești. Chiar și cu medicamente, poate dura câteva săptămâni sau luni pentru a se îmbunătăți. Dacă afecțiunea ta se agravează după ce mănânci un anumit aliment, atunci s-ar putea să ai o alergie. Până la 25 la sută dintre cazurile de dermatită la adulți, vizibilă în poze, prezintă boală celiacă, o sensibilitate la gluten.

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
Cine este tânărul de la SPP care-l păzește pe Nicușor Dan. Poza lui a devenit virală. "Ce fain arată băiatul de la SPP! Dar ce băiat! Mândru și chipeș, ca bradul de înalt!”
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Cum răspunde Mirabela Grădinaru, partenera lui Nicușor Dan, acuzațiilor că în locuința lor ar fi dezordine
Playtech.ro
Moneda de 3 lei care a ajuns să se vândă cu o mică avere. Bunicii o au prin cutii sau sertare
observatornews.ro
Bijuteria pe patru roţi, în valoare de 100.000 de euro, cu care un şofer a făcut senzaţie la Castel Rally
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Schimbare pe piața TV din România. Ce face un post foarte vechi
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
A erupt și spune tot ce știe despre George Simion. Dezvăluiri teribile despre banii publici și planul pe care îl avea cu Georgescu
Playtech.ro
Cel mai sudic oraş din România. Se află cel mai aproape de Ecuator
Dailybusiness.ro
34 de studenți români afectați de interdicția SUA pentru studenții străini a Harvard
RomaniaTV
CÂŞTIGĂTOR ROMÂNII AU TALENT 2025. Ce surpriză! ce a spus Andi Moisescu
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cine este SSP-istul lui Nicușor Dan. Le-a înnebunit pe internaute, care îl vor de bărbat, doar că el e puțin... însurat: Îl caut pe domnul de la SPP pentru o prietenă
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`