Prima pagină » Local » Derby-ul Moldovei în Copou! Politehnica Iași caută primele puncte în Superligă împotriva FC Botoșani

Derby-ul Moldovei în Copou! Politehnica Iași caută primele puncte în Superligă împotriva FC Botoșani

19 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Încă din a doua etapă a Superligii, fanii Politehnicii Iași vor avea parte de derby-ul Moldovei pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. Jucătorii lui Tony da Silva sunt în căutarea primelor puncte din noul sezon după ce au pierdut meciul cu Sepsi

Se anunță o partidă de foc în etapa a doua a Superligii. Politehnica Iași va juca împotriva FC Botoșani astăzi, de la ora 19:00. Federația Română de Fotbal a decalat începutul partidei cu 30 de minute, deoarece la ora jocului sunt anunțate temperaturi ridicate.

Derby-ul Moldovei în Copou

În această seară, sunt așteptați mii de fani pentru a vedea prima partidă acasă din noul sezon. Biletul pentru Peluză, Tribuna A și B este 20 de lei. Cei de la Botoșani au pierdut acasă în primul meci, după o partidă spectaculoasă contra celor de la Oțelul Galați. Astfel, din nou, vor întâlni o echipă din Moldova, pe Poli Iași. Întrebarea este dacă portarul spaniol, Jesus Fernandez, va mai fi în poarta ieșenilor după ce în primul meci a făcut o gafă incredibilă.

„Aici, la club, câștigăm împreună, pierdem împreună. Băieții și-au făcut jocul după cum au fost pregătiți, au înțeles ce s-a cerut din punct de vedere strategic. Harrison nu a făcut pregătirea, a stat trei săptămâni numai cu antibiotic. Noi trebuie să găsim o soluție ca jucătorii să se poată simți mai bine pe teren. Eu am cea mai mare responsabilitate, Fernandez a greșit, asta este. Am vorbit cu el, avem antrenori de portari foarte buni, eu am încrede în jucătorii mei. Eu vreau să fiu o soluție, nu o problemă, astfel cât timp sunt aici, voi da totul pentru echipă”, a spus Tony da Silva despre partida de astăzi.

Strategia de joc

Fanii sunt îngrijorați de atacul echipei după primul meci în care jucătorii au ratat numeroase ocazii. Lipsa unui atacant clasic se vede tot mai mult, iar Tony încearcă să găsească soluții. Englezul Harrison nu este pregătit, deoarece este bolnav de câteva săptămâni, iar noul atacant, Kamberi, încă nu este la forma optimă pentru joc. Totuși, asta nu scuză fotbaliștii pentru faptul că nu au avut luciditate în fața porții. De asemenea, bilanțul din confruntările directe cu botoșănenii este în favoarea adversarilor, iar o înfrângere ar fi greu de digerat pentru spectatori.

„Eu pun accent, în fiecare săptămână, pe fazele fixe, finalizare, pe strategie. Nu mă interesează cine e adversar, eu muncesc, în fiecare săptămână, câte două zile, fazele fixe. Am pus acces pe faza de apărare și pe finalizare. Kamberi încă nu e pregătit, vedem ce se va întâmpla, iar Samuel Oum nu a primit cartea verde. În momentul actual, lotul nu este închis”.

Derby-ul Moldovei începe în Copou, iar cele două echipe sunt în căutarea punctelor după ce în prima etapă au pierdut.

Comentarii
  • Echipamentul asta este foarte fain si ar trebui sa fie folosit tot timpul daca este posibil, bineinteles.

  • Greu meci. În primul rând temperatura apoi omogenitatea echipei. Când poartă e nesigură și fundașii joacă crispat, când la mijloc nu ai un jucător de creație care să țină liniile aproape e greu, când în față nu ai un vârf autentic e complicat . Sper să avem șansa sa castigam dar si un egal e bun ! HAIDE IASUL !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *