Prima pagină » National » Deputatul Rodica Luminiţa Barcari părăseşte partidul lui Ludovic Orban şi revine în PNL
Deputatul Rodica Luminiţa Barcari părăseşte partidul lui Ludovic Orban şi revine în PNL

Deputatul Rodica Luminiţa Barcari părăseşte partidul lui Ludovic Orban şi revine în PNL

25 ian. 2022, 13:51,
Ala Iachim în National

Decizie de ultima oră a unui deputat român! La plecarea din Partidul Naţional Liberal, Ludovic Orban a atras mai mulți deputați și a format un nou partid. Liderul deputaților liberali, Gabriel Andronache, arată faptul că Rodica Luminița Barcari a decis să abandoneze Forţa Dreptei şi să se întoarcă în PNL.

”Deputatul Rodica Luminița Barcari a solicitat conducerii Camerei Deputaților să ia act de revenirea sa, ca membru, în Grupul Parlamentar al PNL din Camera Deputaților. În urma redobândirii calității de membru al Grupului Parlamentar al PNL, Luminița Bărcari își va relua activitatea în Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților, conform pregătirii sale profesionale”, arată Gabriel Andronache.

Forța Dreptei, noul partid înființat de Ludovic Orban

Ludovic Orban, după ce și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL, a anunțat la începutul lunii decembrie 2021 faptul că a înființat noul său partid ce poartă denumirea de Forța Dreptei și a adoptat valorile liberale.

„Voi înfiinţa un partid cu idei, principii soluţii de dreapta pentru a-i putea reprezenta pe cei din România cinstită, corectă, România care respectă legea şi România care poate asigura creșterea economică. Numele partidului pe care îl vom avea este Forța Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL. Doctrina partidului nostru este o sinteză a tuturor valorilor din marilor gândiri de centru dreapta, liberalism și creștin- democrație (…). Nu ne-am desprins de o formațiune politică pentru a ne duce la putere. Noi am luat decizia știind că ne ducem în opoziţie. Vom face o opoziție intensă și vom prezenta soluțiile.

Încă nu ne-am constituit și au fost deja câteva voturi la care ne-am opus. Ne-am opus la proiectul de lege privind comunicațiile, au introdus pe ușa din spate legi care nu respectă Constituția. Vorbim despre decriptarea mesajelor de pe rețelele de socializare. Vom deveni din ce în ce mai limpezi, mai clari în a ne susține punctul de vedere. Astăzi vom semna actul constitutiv si luni vom depune cererea la Tribunalul București. Am decis ca inițiatorii să fie parlamentarii pentru că, dacă am fi inițiat cu toți cei care vor să susțină, ar fi fost dificil din punct de vedere procedural”, a menționat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, acuzat că a plagiat logo-ul partidului Forța Dreptei

După înființarea partidului Forța Dreptei, fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a fost acuzat că a plagiat logo-ul formațiunii politice.

„Ludovic Orban și-a făcut partid nou, Forța Dreptei, și a găsit și o siglă. Când am văzut-o prima dată, ne-am întrebat ce semnificație are copacul din logo, o fi partid ecologist, ne-am zis, deși ecologiștii reprezintă mai degrabă ideologii de stânga. Când colo, disidenții revoluționari ai lui Orban au… subtilizat logoul IRTHALAJDAD, un profil de Facebook (vezi link în comentariu) care promovează bucătăria marocană, alimentația sănătoasă, produsele bio precum: mierea, ovăzul, șofranul sau uleiul de tărâțe.

Pe lângă faptul că logoul folosit de Forța Dreptei nu are nicio legătură cu doctrină, oricare ar fi ea (ne va spune probabil că rădăcinile reprezintă „fibra creștină”), imaginea este un plagiat grosier: graficienii lui Orban au pus niște frunze în plus și au schimbat niște culori. Apoi au adăugat sloganul „Prin noi înșine”, doctrina economică a liberalilor interbelici, pentru a-i da o oarece greutate arhaică. O combinație jenantă de furt și inadecvare”, se arată pe pagina de Facebook a ONG-ului Reset.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024