Prima pagină » Actualitate » Deputatul Radu Cristescu: „Se încearcă de către UDMR sabotarea independenţei energetice a țării și blocarea proiectelor de infrastructură mare”
Deputatul Radu Cristescu: „Se încearcă de către UDMR sabotarea independenţei energetice a țării și blocarea proiectelor de infrastructură mare

Deputatul Radu Cristescu: „Se încearcă de către UDMR sabotarea independenţei energetice a țării și blocarea proiectelor de infrastructură mare”

18 iul. 2022, 20:48, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Deputatul PSD Radu Cristescu a trasmis un mesaj prin intermediul căruia a spus că extracția gazelor naturale din Marea Neagră este în pericol.

Deputatul spune că România nu depinde de gazul din Rusia, spre deosebire de celelalte state, însă UDMR încearcă să saboteze independența energetică și să blocheze proiectele de infrastructură mare prin modificarea unei ordonanțe care ar putea avea efecte devastatoare pentru România.

„România sabotată
Extracția gazelor naturale din Marea Neagră în pericol! România trebuie pedepsită!
România trebuie pedepsită pentru „tupeul” de a ajuta Ucraina. Asta a hotărât tovarășul Putin de la Moscova.
Şi cum poate să o facă mai bine decât cu ajutorul coloanei a V a a Rusiei în România, via Budapesta, și anume, UDMR. E evident faptul că UDMR nu putea rata această ocazie, de a executa ordinele lui Putin prin Victor Orban, și de a-și rotunji veniturile personale.
Dacă majoritatea țărilor din Europa depind de gazul rusesc, uite că România nu e în aceeași situație ca celelalte state.
România putând fi independentă energetic! Astfel se încearcă de către UDMR sabotarea independenţei energetice a țării și blocarea proiectelor de infrastructură mare.
Cum?
Printr-o banală modificare a OUG 57/2007 care dorește să reintroducă ONG-urile, respectiv custozii, în administrarea Ariilor Protejate https://www.stiripesurse.ro/deputatul-psd-radu cristescu…
Dacă această ordonanță trece, atunci toate proiectele care se fac în Arii Protejate au nevoie de avizul ONG-urilor. Acest aviz este un act administrativ obligatoriu pe baza căruia se obține acordul de mediu și implicit autorizația de construcții (vezi cazul blocării Hidrocentralei Rastolita terminată în proporție de peste 90% a fost blocată de ONG-ul unguresc Omnibus). Nu sunt străini de acest sabotaj foștii miniștri ai mediului Laszlo Borbély și Atila Korodi.
Avizul poate fi elaborat doar de o instituție de stat, respectiv Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Așa că în perioada 2007-2018 aceste ONG-uri, custozii, au emis avize substituindu-se unei instituții de stat, fapt total ilegal. Pentru a putea bloca în continuare dezvoltarea proiectelor de infrastructură mare, UDMR vrea să introducă în această ordonanța aceeași ilegalitate.
Aparent o banală OUG, dar care în realitate are efecte devastatoare.
De ce?
ATENȚIE!
Majoritatea perimetrelor offshore de extragere a gazelor naturale din Marea Neagră sunt Arii Protejate. Această OUG devastatoare pentru România este inițiată de ministrul UDMR al Mediului Apelor și Pădurilor Tanczos Bârna și secretarul de Stat Szep Robert. Pe diverse canale premierului Nicolae Ciucă i s-a transmis că dacă nu semnează aceasta Ordonanță de Urgentă, România intră în infringement.
TOTAL FALS!”, este mesajul transmis de deputatul PSD Radu Cristescu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *