Prima pagină » National » Deputatul Radu Cristescu, reacţie după ce Blue Air a anulat zborurile: „Ungaria face regulile în România? Ministrul Mediului merită o decoraţie de la Budapesta”
Deputatul Radu Cristescu, reacţie după ce Blue Air a anulat zborurile: „Ungaria face regulile în România? Ministrul Mediului merită o decoraţie de la Budapesta”

Deputatul Radu Cristescu, reacţie după ce Blue Air a anulat zborurile: „Ungaria face regulile în România? Ministrul Mediului merită o decoraţie de la Budapesta”

07 sept. 2022, 16:41,
BZI.ro, în National

Deputatul Partidului Social Democrat Radu Cristescu a avut o primă reacţie în scandalul momentului. Astfel, social democratul se întreabă pe Facebook dacă Ungaria face regulile în România, după ce Blue Air a anulat zborurile până luni, 12 septembrie 2022.

De asemenea, Radu Cristescu îl acuză pe ministrul ungur al Mediului,Tanczos Bârna că blochează conturile companiei românești Blue Air!

Radu Cristescu, despre decizia Blue Air de a anula zborurile

Parlamentarul Radu Cristescu se arata de-a dreptul revoltat de faptul că Blue Air a trebuit să îşi suspende zeci de zboruri în România. În urma hotărârii suferă mii de romani, care sunt blocaţi pe aeroporturile din străinătate. De această decizie profita compania aeriană Wizz Air.

„Mii de români – bătrâni, copii, bolnavi de diabet sau de alte boli grave – rămân blocați pe aeroporturile din străinătate, cerând cu disperare ajutorul guvernului de la București. Asta în timp ce compania ungurească Wizz Air atacă de mai mult timp, la Bruxelles, prin acțiuni repetate în instanțele europene, compania aeriană de stat a României, Tarom”, mai spune deputatul Radu Cristescu.

Mai mult decât atât, social – democratul susţine că ministrul Mediului merita o decoraţie de la Budapesta că serveşte interesele ungurilor, şi nu a românilor.

”Nu e clar pentru cine lucrează, și împotriva cui, acest tupeist ungur care conduce Ministerul Mediului din România? Bravo, Tanczos, meriți o decorație de la Budapesta! O decorație cu aripi de cocoș honvezesc”, mai scrie deputatul.

Compania Blue Air a anulat toate zborurile din România

Vă aducem aminte faptul că Blue Air a anunţat marţi, 6 septembrie 2022, că va sista toate zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până în data de 12 septembrie 2022, Decizia vine după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Peste 3.000 de romani au rămas blocaţi pe aeroporturile din străinătate, iar MAE a anunţat că vor fi aduşi cu aeronave Tarom. De asemenea, Wizz Air şi Ryan Air au anunţat preţuri speciale pentru biletele ce vor fi achiziţionate de cetăţeni în perioada imediat următoare.

Ministerul de Externe a prezentat ieri o serie de detalii despre modul în care cetăţenii români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air pot să contacteze autorităţile. MAE a precizat că, în cazul grupurilor de turişti, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular.

”Cetăţenii români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, îşi pot notifica situaţia şi se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află – https://econsulat.ro/Home/DateDeContact), fie contactând Centrul de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa [email protected]”, a transmis MAE.

În aceeaşi ordine de idei, Radu Constantinescu, şeful ANPC, a anunţat că se vor face plângeri penale pentru anularea curselor Blue Air şi astfel restituirea banilor.

Radu Cristescu nu este singurul care s-a arătat revoltat de faptul că Blue Air a decis anularea zborurilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *