Prima pagină » National » Deputatul Radu Cristescu, despre Virgil Popescu: „Unul dintre cei mai mari escroci post-decembriști!”
Deputatul Radu Cristescu, despre Virgil Popescu: „Unul dintre cei mai mari escroci post-decembriști!”

Deputatul Radu Cristescu, despre Virgil Popescu: „Unul dintre cei mai mari escroci post-decembriști!”

05 sept. 2024, 15:05, 1 ,
în National

Deputatul PSD Radu Cristescu a transmis un mesaj despre Virgil Popescu, în care l-a numit unul dintre cei mai mari escroci post-decembriști!

„Urmăriți, Prindeți, Arestați!
Virgil Popescu – unul dintre cei mai mari escroci post-decembristi!
Curtea de Conturi a confirmat că infractorul, în calitate de ministru al Energiei în guvernele PNL, a făcut plăți ilegale de 7 miliarde de lei către firme care nu trebuiau să beneficieze de compensare. A trebuit să vină Curtea de Conturi să ne arate mărimea jafului din bani publici, efectuat cu măiestrie de escrocul patentat VP, la acea dată tartorul ministerului! Și, bineînțeles, asta sub ochii vigilenți ai celor care trebuiau să își facă treaba, și aici mă refer la instituțiile statului care veghează ca aceste lucruri să nu se întâmple! SRI, DIICOT, DGIPI! 7 miliarde s-au furat, sifonat din banii publici către furnizorii de energie. Adică acei băieți deștepți care iau energie ieftină de la producători și o vând foarte scump către utilizatori, adică noi, românii. Plătitorii de taxe și impozite care ajung în bugetul țării și de acolo la acești „băieți deștepți”! Adică niște firme de apartament cu câțiva angajați!
Doar un exemplu:
În anul 2022, exact perioada anchetată de Curte, firma Tinmar Energy, a unui băiat deștept din energie pe numele lui Augustin Oancea, făcea, atenție, un profit de 400.000 de euro pe zi. Atenție, oameni buni: pe ZI!
Poate îl țineți minte pe băiatul ăsta! E unul care s-a aniversat 3 zile la Mamaia, faraonic, pe sute de mii de euro! Asta, din banii noștri! Iaht de 20 milioane de euro, Rolls-Royce etc.! Totul din banii noștri, dați cu dărnicie de VP!
DNA? Unde este DNA? Unde erau instituțiile de „forță” când acest jaf era în derulare? Când Mintia se închidea și era vândută pe nimic? Ce se întâmplă cu plângerile și dosarele lui VP de la DNA? Ce părere ai, dle procuror șef Voineag? Ai fost numit acolo ca să ștergi urmele jafului liberal din energie? Numele lui Toma Petcu îți spune ceva? Știu că ai văzut ce dosare sunt în lucru pe energie, să nu mai zic de cele din pandemie sau de furtul secolului de 1 MILIARD de euro cu vaccinurile!
Concluzia este una simplă: VP nu putea face ceea ce a făcut fără o protecție foarte înaltă! Și gîndul mă duce la vârful statului!…”, a transmis deputatul Radu Cristescu.

Comentarii
  • Terchea Berchea

    DNA-ul a fost distrus cu bună știință de mafia politică din care și Cristescu face parte. Dar gura lui nu miroase a rahat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *