Prima pagină » Actualitate » Deputatul PNL, Constantin Șovăială se retrage din PNL și se alătură taberei Orban
Deputatul PNL, Constantin Șovăială se retrage din PNL și se alătură taberei Orban

Deputatul PNL, Constantin Șovăială se retrage din PNL și se alătură taberei Orban

28 oct. 2021, 13:10,
Roxana Butuc, în Actualitate

Constantin Șovăială, deputatul de la Partidul Național Liberal a anunțat azi, 28 octombrie 2021, faptul că se retarge din PNL de la Camera Deputaților cu intenția de a se alătura taberei conduse de Ludovic Orban.

Deputatul PNL argumentează acest gest prin faptul că politica românească actuală și în special partidul politic din care face parte nu mai reprezintă interese românilor iar valorile liberale nu mai sunt clare.

Constantin Șovăială, un alt deputat PNL care se alătură taberei lui Ludovic Orban

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare azi, 28 octombrie 2021, deputatul PNL, Constantin Șovăială a anunțat faptul că în momentul actual PNL și-a pierdut direcția iar valorile liberale nu mai sunt clare, motiv pentru care intenționează să se retragă și să se alăture taberei lui Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a mă retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească și mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situație nu mă regăsesc. Nu pot să girez politici și nici să fac politică atât de departe de români!

Sibienii m-au trimis în Parlament să lucrez la proiecte care „DEZVOLTĂ ROMÂNIA”, nu la proiecte care împing țara dintr-o criză în alta, oamenii mi-au oferit încrederea lor pentru A SCĂPA ȚARA DE PSD și nu pentru a cerși câteva voturi pentru un Guvern minoritar, cetățenii au votat PNL pentru A FACE O COALIȚIE DE DREAPTA cu care să guvernăm 4 ani, nu câteva luni dupa care să provocăm cea mai mare criză politică din ultimul deceniu”, a scris deputatul PNL pe Facebook.

Mai mulți liberali se gândesc să plece din PNL

Constantin Șovăială mai afirmă faptul că nu este singurul care consideră că PNL și-a pierdut viziunea corectă despre politică, mai mulți din jur și inclusiv colegi de partid sunt de aceeași părere și care sunt pregătiți să ia decizia de a părăsi partidul.

„Vorbesc zilnic cu zeci de români la cabinetul parlamentar. Oamenii cred că PNL și-a pierdut direcția. Uneori simt același lucru. Cu toate acestea, încă nu demisionez din PNL. Rămân în Parlament, neafiliat la un grup parlamentar. Voi veghea la respectarea legilor și nu voi gira niciun proiect împotriva bunului simț.

Sper că PNL se va trezi din acest „vis urât” și ca la un moment dat toți liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României. Toți! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea și mai ales Ludovic Orban!”, a declarat acesta.

Deputatul PNL vrea un Guvern liberal cu puteri depline

Cu toate acestea, Constantin Șovăială încă susține că cea mai bună variantă pentru România este un Guvern liberal care să aibă puteri depline. Mai mult decât atât, acesta declară că decizia lui de a se retrage nu are nimic de a face cu convingerile pe care le are, ele rămânând liberale.

„Am demonstrat că PNL poate câștiga încrederea oamenilor cu proiecte serioase. În numele acestora, în numele românilor care le merită, avem datoria de a reface coaliția de dreapta! România are nevoie de un Guvern cu puteri depline care să fie asumat de partenerii de dreapta, nu de unul „încropit pe sub tejghea”.

Gestul meu și al altor colegi de a pleca din Grupul parlamentar al PNL trebuie sa fie un semnal puternic pentru conducerea partidului! Rămân liberal, aproape de oamenii de dreapta și, mai ales, alaturi de sibienii care încă mai așteaptă un PNL așa cum le-am promis la alegeri.”, scrie Constantin Șovăială.

Mai mulți deputați și-au dat demisia din PNL

În interiorul Partidului Național Liberal problemele se intensifică, mai mulți deputați PNL alegând să demisioneze. Dintre aceștia face parte și deputatul Ionel Dancă care a anunțat joi, 28 octombrie 2021, faptul că și-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL. De asemenea, alte exemple sunt deputatul de Iași Alexandru Kocsis, senatorul Ovidiu Florean, dar și Ludovic Orban.

„Mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul președintelui Camerei Deputaților și începând cu data de astăzi (joi – n.r.) sunt un parlamentar liber al PNL și voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a declarat Ionel Dancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *