Prima pagină » Local » Deputatul Petru Movilă susţine deschiderea pelerinajului la Sf. Cuv. Parascheva
Deputatul Petru Movilă susţine deschiderea pelerinajului la Sf. Cuv. Parascheva

Deputatul Petru Movilă susţine deschiderea pelerinajului la Sf. Cuv. Parascheva

07 oct. 2020, 13:39,
George Cristian, în Local

Deputatul Petru Movilă are o reacţie de ultimă oră în legătură cu pelerinajul din Iaşi. Reacţia deputatului PMP vine în contextul în care autorităţile centrale au interzis participarea credincioşilor la racla cu moaştele Sfintei Cuv. Parascheva.

Raed Arafat a declarat în urmă cu câteva seri că orice persoană care vine din afară localităţii Iaşi are interzis la închinarea la racla cu moaştele sfintei.

Deputatul Petru Movilă susţine deschiderea, pentru toţi pelerinii, pelerinajul la Sfânta Cuvioasa Parascheva

Într-o declaraţie de ultimă oră, deputatul susţine deschiderea pelerinajului de la Sfânta Cuvioasa Parascheva şi consideră că regulile de distanţare socială şi purtarea măştii de protecţie la rândul de la Mitropolie se pot aplica pentru toţi pelerinii, iar acest lucru ar putea feri de o infectare în masă a credincioşilor:

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasa Parascheva trebuie deschis pentru toţi pelerinii, indiferent de unde vin aceştia.Regulile privind distanţarea socială şi purtarea măştii la rând la Mitropolie se pot aplica pentru toţi pelerinii, indiferent de unde vin.Sunt credincioşi care aşteaptă din an acest pelerinaj iar ei merită ajutaţi şi susţinuţi. Pentru noi, ieşenii, ortodocşii, creştinii, trebuie să arătăm ca tradiţia, credinţa există indiferent de ce se întâmplă.Totul cu respectarea regulilor de protecţie.

Dubla măsură a Guvernului! În timp ce hramul Cuv. Parascheva a fost interzis, la Metroul din Bucureşti lumea se îmbulzeşte

Sutele de călători au rămas blocaţi pe peronul metroului care a devenit extrem de aglomerat pe măsură ce oamenii ieşeau din trenurile care erau blocate. Imaginile confirmă acest lucru.

Ce s-a întâmplat în această dimineaţă la Metrou

Conform unui comunicat emis de Metrorex, pe Magistrala 1, deplasarea trenurilor s-a desfăşurat cu dificultate din cauza unei urgenţe medicale care a necesitat intervenţia echipajelor SMURD. În comunicatul emis de aceştia nu se specifică cu exactitate ce urgenţă medicală a existat. Totuşi, în urma acestui incident, sute de persoane au ieşit pe peronul metroului, creând premisele unui risc uriaş de infectare cu COVID-19.

„Metrorex informează că astăzi, 07.10.2020, începând cu ora 07:05, pe Magistrala 1 de metrou, circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate din motive independente şi nedorite de Metrorex (urgenţă medicală ce a necesitat intervenţia echipajelor SMURD, care au acţionat la faţa locului – în tren, conform procedurilor medicale). Pentru asigurarea deplasării celorlalţi călători, circulaţia trenurilor s-a desfăşurat în sistem pendulă între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi”, se arată într-un comunicat Metrorex.

Părintele Calistrat Chifan consideră că Raed Arafat face un abuz trecând peste Sinodul BOR și peste poziția Patriarhului Daniel.

„Dl Arafat se poartă ca Zeus, ca Nostradamus, doar că dumnealui confundă abuzul cu anumite restricții, își asumă această putere peste Sinodul BOR, peste poziția Patriarhului Daniel care nu a fost consultat. Nu poți să-ți bați joc de sufletul român! Trebuie să arăți un pic de respect față de popor. Nu mă interesează de restaurante, că acolo merge cine are bani, dar la biserică vine orice sărac.

Ne putem infecta la biserica, dar în spațiile de vot de ce nu ne-am putut infecta până când edilii nu și-au luat scaunele moi? Eu sunt de acord cu hotărârile, dar nu cu abuzurile. Și de Crăciun vor spune că COVID-ul este ortodox și vine la Biserică”, a precizat părintele Calistrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *