Prima pagină » Local » Deputatul Petru Movilă: Mi-am arătat toată susţinerea pentru spitalul mobil de la Leţcani
Deputatul Petru Movilă: Mi-am arătat toată susţinerea pentru spitalul mobil de la Leţcani

Deputatul Petru Movilă: Mi-am arătat toată susţinerea pentru spitalul mobil de la Leţcani

19 iul. 2020, 17:03,
George Cristian în Local

Deputatul Petru Movilă a publicat, pe o reţea de socializare, un document prin care îşi afirmă încă din iunie, toată susţinerea pentru amplasarea spitalului mobil de la Leţcani. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, deputatul PMP de Iaşi a explicat faptul că acest spital nu trebuie să fie obiect sau subiect politic

Deputatul Petru Movilă: Mi-am arătat toată susţinerea pentru spitalul mobil de la Leţcani

În postarea făcută de Petru Movilă se sublineaza necesitatea acestui spital în contextul epidemiologic actual şi că acest obiectiv nu trebuie să fie subiectul unei dispute politice. În altă ordine de idei, deputatul menţionează că spitalul trebuia să fie operativ de aproximativ 3 luni, lucru care nu se întâmplă nici până în iulie.

” Spitalul mobil de la Leţcani nu trebuie să fie nici obiect, nici subiect, nici vehicul de campanie electorală pentru competitorii politici. Trebuie să fie doar investiţia din banii ieşenilor pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu Covid 19, spital care deja trebuia să funcţioneze de aproximativ 3 luni de zile. Orgoliile şi lipsa de dialog, în primul rând din cauza lui Maricel Popa, ne-au adus aici. Chiar dacă mi-am exprimat şi verbal şi în scris disponibilitatea de a susţine acest proiect, Maricel Popa nu a spus niciodată nimic.” explica Petru Movilă, deputat PMP Iaşi.

Maricel Popa se înfundă în propriile minciuni

Maricel Popa se afla într-o situaţie la limită. Ţinând cont că termenul de predare-primire a spitalului a fost întârziat extrem de mult, şeful Consiliului Judeţean Iaşi face afirmaţii fără sens şi da vina pe oricine îi stă în cale. În acest sens, în cursul dimineţii de duminică, 19 iulie 2020, acesta a afirmat că sunt interese meschine care nu vor ca spitalul de la Leţcani să devină funcţional. Totuşi, aceste acuzaţii nu au niciun raţionament legal şi logic.

Miniştrii Alexe şi Tătaru au explicat că proiectul a întârziat nespus de mult

Prezenţi în locaţia în care ar fi trebuit să se construiască Spitalul mobil de la Leţcani, miniştrii din cabinetul lui Orban au afirmat faptul că lucrarea a întârziat extrem de mult şi că există suspiciunea unei fraude medicale istorice. Costel Alexe a atras atenţia asupra faptului că Maricel Popa este doar un demagog şi că nu a făcut nimic real în implementarea spitalului, ba mai mult, acesta a lipsit de la toate şedinţele în care s-a discutat despre implementarea proiectului:

” Avem cea mai mare farsă şi minciună din istoria medicală a Iaşului. Mai ales că întreaga societate românească cu toată implicarea autorităţilor, cu toată susţinerea oamenilor de bună credinţă, cei din consiliul judeţean nu reuşesc să ţină pasul. Avem spitale mobila la Măgurele, Tg. Mureş, Bucureşti, Constanța, se face şi la Bacău. La Iaşi, din cauza lipsei de competentă, avem doar 20 de containere din cele 100. Nu poţi să combaţi COVID-19 şi să lupţi împotriva lui atâta timp cât nu crezi în el.

La Iaşi avem una dintre cele mai mari fraude date de PSD în vremea pandemiei. CJ Iaşi a alocat 10 milioane de euro pentru un spital care arată ca nişte containere pentru muncitori. La Bucureşti avem spitale care costă 2 milioane de euro, spitale care au cam aceleaşi specificaţii că acesta. Avem informaţii că au fost luaţi bani de la alte bugete şi redirecţionaţi către un spital care nu există. Consilierii Judeţeni PNL au semnalat aceste probleme. (…)

Până şi curtea firmei care se ocupă cu aducerea spitalului arata dezastruos

Informaţii incendiare ies la iveală. Din imaginile publicate de BZI.RO se poate observa curtea firmei din Turcia şi faptul că aceştia montează containere muncitoreşti, second hand, nicidecum unităţi medicale. Aceştia preiau containerele şi le transformă în containere medicale şi cumpăra separat aparatura medicală, aparatura pe care o montează direct la beneficiar. Potrivit surselor, la vamă, containerele au intrat ca fiind containere comerciale, nicidecum medicale.

Costurile ar putea fi şi mai ridicate decât s-a preconizat, iar acest lucru va fi suportat de Consiliul Judeţean, în fond, de ieşeni. FOTO AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`