Prima pagină » Local » Deputatul PMP Petru Movilă: „Alocațiile copiilor trebuie majorate, dar sunt necesare si alte măsuri de sprijin a tinerilor”
Deputatul PMP Petru Movilă: „Alocațiile copiilor trebuie majorate, dar sunt necesare si alte măsuri de sprijin a tinerilor”

Deputatul PMP Petru Movilă: „Alocațiile copiilor trebuie majorate, dar sunt necesare si alte măsuri de sprijin a tinerilor”

20 aug. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în Local

Deputatul Petru Movilă a declarat astăzi că alocațiile copiilor trebuie dublate și tocmai de aceea a votat împotriva ordonanței cu privire la majorarea eșalonată a alocațiilor. Deputatul ieșean a adăugat că sunt necesare si alte măsuri de sprijin a tinerilor.

„Consider că alocațiile copiilor trebuie dublate, așa cum a fost prevăzut în legea votată inițial. Ieri, la ședința de plen, a fost la vot ordonanța cu privire la majorarea eșalonată a alocațiilor, prima tranșă fiind de 20% începând cu 20 august.

Am votat împotriva aceste decizii pentru că, așa cum vă spuneam, sunt de părere că legea votată inițial trebuie să își urmeze cursul acum și nu în 2021 și 2022.

Totodată consider că pe lângă majorarea alocațiilor, copiii trebuie să beneficieze și de alte măsuri necesare pentru a trece cu bine peste această perioadă de pandemie. Revenirea pe băncile școlii, în condiții de siguranță, trebuie să fie prioritate“, a spus Petru Movilă.

Deputatul Petru Movilă a intrat în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi

Pe 14 august, deputatul Petru Movilă şi-a depus la Biroul Electoral Judeţean Iaşi candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, din partea PMP. Odată cu acesta, Partidul Mişcarea Populară şi-a înaintat şi propunerile de candidatură la funcţiile de consilieri judeţeni. „Echipa PMP este una puternică, cu reprezentanţi din tot judeţul, pentru că dezvoltarea Iaşului înseamnă o creştere unitară a tuturor comunităţilor, fără discriminare între localităţi.

„În ultimii ani, am văzut cum PMP la Iaşi a înregistrat o creştere constantă, cum a evoluat şi cum proiectele consilierilor judeţeni şi locali au fost fundamentale pentu dezvoltarea economică şi socială a judeţului. În paralel, am urmărit declaraţiile şi acţiunile celor care au condus Iaşul în ultimii ani şi pot spune, fără echivoc, faptul că este nevoie de o schimbare. Gafele şi încăpăţânarea lui Maricel Popa ne-au costat scump.

De aceea, mi-am depus candidatura. Ieşenii merită să aibă parte de un preşedinte implicat, unul care cunoaşte judeţul şi ştie care îi sunt problemele, dar mai important, ştie care sunt soluţiile pentru rezolvarea lor. Munca mea de parlamentar este dovada faptului că sunt cel mai bun candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iasi’, a declarat deputatul Petru Movilă.

În ceea ce priveşte lista de consilieri judeţeni, PMP are încredere că va depăşi cu mult scorul obţinut în 2016, datorită muncii şi proiectelor implementate până în prezent:

1 Movilă Petru
2 Acostoaiei Adrian
3 Uscatu Constantin-Marian
4 Ursanu Radu-Ionel
5 Găburici Violeta-Adriana
6 Coțofană Constantin
7 Rus Cristian-Mihail
8 Zaharia Elena
9 Ștefan Iulian-Dan
10 Vornicu Mihai-Liviu
11 Ghneim Ali
12 Olariu Costel-Sorin
13 Sîrbu Radu
14 Radu Ciprian-Ioan
15 Cocîrlă Mihai
16 Roman Valeriu
17 Cozmei Mihaela
18 Pârlea Radu
20 Melinte Vlad
21 Sauciuc Ioan
22 Maxim Petrică-Valentin
23 Habet Mihai
24 Moscu Ioan
25 Căpățînă Mariana-Lidia
26 Paraschiv Ștefan
27 Ionesa Neculai
28 Rotaru Tudor-Adrian
29 Opincă Ion
30 Sună Ioan
31 Băeanu Vasile
32 Bejan Grigoriță
33 Hurdugan Maricica
34 Chelaru Tudor-Andrei
35 Dimitriu Mihai-Valeriu
36 Ghigă Vasile
37 Paraschiv Ionel
38 Liță Ioan
39 Timofte Ioachim
40 Vieriu Mihai
41 Dascălu Vasile
42 Burdea Gheorghe
43 Pachițac Dumitru-Cătălin
44 Enia Bogdan
45 Grigoriu Marcel
46 Acostoaiei Vasile
47 Cocea Dumitru
48 Daniliuc Costică.

Candidatul PMP la functia de primar al MunicipiuluI Iasi este prof.univ.dr.ing Dorina Isopescu, decan al Facultatii de Constructii si Instalatii din cadrul UTI.

„Candidez la cea mai importantă funcție administrativă din Iași, pentru că îmi doresc, ca și voi toți de altfel, ca municipiul Iași, al doilea oraș din țară ca număr de locuitori, capitala istorică a Moldovei, să se dezvolte ajungând astfel:

• un oraș prosper în care calitatea vieții cetățenilor să fie la standarde europene, devenind prin puterea exemplului, o capitală de nivel european pentru regiunea de Nord-Est;

• un oraș universitar recunoscut la nivel internațional prin oferta educațională a celor 5 universități de stat cu o bogată tradiție academică, precum și prin a celor 3 universități particulare;

• un oraș în care tradiția culturală să capete o nouă dimensiune, cea de accesibilitate digitală;
• un oraș în care noi, toți cetățenii, să avem o viață demnă, potrivită unui cetățean European!
Pentru că iubesc orașul nostru, orașul Iași și pentru că meseria de inginer constructor, pe care o fac cu pasiune și dăruire m-a ajutat, prin șansele oferite în cariera mea profesională, să acumulez o vastă experiență în domeniile de activitate care se regăsesc în cadrul activităților Primăriei Iași și care se îmbină constructiv cu priceperea de atragere a fondurilor europene. IAȘI, REUȘIM ÎMPREUNA!”, a fost mesajul prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`