Prima pagină » Local » Deputatul Petru Movilă: „Aeroportul Internațional Iași este cel mai important obiectiv de investiții din județ”

Deputatul Petru Movilă: „Aeroportul Internațional Iași este cel mai important obiectiv de investiții din județ”

12 sept. 2020, 15:17,
în Local

Aeroportul este cel mai important obiectiv de investiții din județ, aflat în subordinea Consiliului Județean Iași. Aeroportul își poate schimba soarta acum, prin selectarea unei echipe manageriale competente. Printr-o selecție riguroasă ne vom asigura că aeroportul va intra pe mâini bune, că va fi gestionat de persoane cu experiență în domeniul aeroportuar și al negocierii cu companiile aeriene, a declarat Petru Movilă, deputat PMP, candidat la Consiliul Județean Iași.

„S-au pierdut trei ani și multe fonduri europene pentru modernizare și extindere. Consider că ?Aeroportul Iași trebuie să fie un proiect comun, un parteneriat între Consiliul Județean și Municipiul Iași. Împreună cu candidatul PMP la Primăria Iași, prof.univ.dr.ing Dorina Isopescu, vom face ca Aeroportul Iași să aibă cel mai mare trafic din ţară.

Acest plan se poate concretiza prin implementarea următoarelor etape:

  • Menținerea certificării, implicit a condițiilor de certificare și o finanțare corespunzătoare a activităților pentru menținerea nivelului de siguranță și securitate certificat
  • Recuperarea destinațiilor și a frecvenţelor pierdute în defavoarea aeroporturilor Bacău și Suceava
  • Construirea unui nou terminal de pasageri
  • Readucerea traficului cel puțin la nivelul dinainte de pandemie
  • Aeroportul Iași trebuie gestionat după principii economice, astfel încât acesta trebuie să fie profitabil, investițiile este de preferat să fie realizate din fonduri proprii sau din fonduri europene
  • Implementarea unei soluții pentru începerea activității de cargo corespunzător cu solicitările din piață
  • Conceperea unui plan de dezvoltare, a unei strategii pe termen scurt în consultare cu companiile aeriene și celelalte părţi implicate ce desfăşoară activități pe aeroport: agenții de handling, agenții de handling combustibil, rent a car, operatorii spaţii comerciale, instituții ale statului.

Doar așa Aeroportul Iași își va atinge potențialul maxim. Pe 27 septembrie votați cei mai competenți candidați, capabili să ducă Iașul pe drumul cel bun.”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

Deputatul PMP Petru Movilă: „Infrastructura, principalul proiect de dezvoltare pentru judeţul Iaşi!”

Modernizarea tuturor drumurilor judeţene, crearea unei căi de acces la aeroport care să permită dezvoltarea zonei cargo şi un nou traseu pentru şoseaua de centură sunt proiectele de maxim interes pe care deputatul Petru Movilă le va dezvolta cu prioritate în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

„Sunt câteva proiecte de infrastructură majore care pot schimba faţa judeţului. Din păcate, în ultimii patru ani, sub Maricel Popa, judeţul Iaşi a rămas încremenit, fără niciun proiect de amploare. Lozinca cu un miliard de euro este o poveste întrucât, în realitate, preşedintele actual îşi atribuie proiecte la care nu a avut nicio contribuţie. În calitate de preşedinte de Consiliu Judeţean Iaşi voi face din modernizarea infrastructurii principala mea prioritate.

Dacă în primele şase luni de zile nu se va deschide o linie de finanţare europeană voi analiza oportunitatea contractării unui credit pentru modernizarea tuturor drumurilor judeţene. De asemenea, consider că şoseaua de centură trebuie să degreveze în totalitate zona Bucium. Noul traseu al şoselei de centură trebuie să fie de la Horpaz, să treacă pe lângă Ciurea şi să intre în DN Iaşi – Vaslui, pe la intersecţia de la Dobrovăţ. Actuala variantă propusă de Consiliul Judeţean este praf în ochii alegătorilor, o rută care nu ajută cu nimic ieşenii”, explică deputatul Petru Movilă, candidatul PMP la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean Iaşi.

Text comandat de Partidul Miscarea Populara Iasi, produs de SC LIVE Digital SRL, CUI AEP 21200020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`