Prima pagină » Actualitate » Deputatul Ionel Dancă și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL: „Voi activa în calitate de neafiliat”
Deputatul Ionel Dancă și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL: „Voi activa în calitate de neafiliat”

Deputatul Ionel Dancă și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL: „Voi activa în calitate de neafiliat”

28 oct. 2021, 11:31,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Partidul Național Liberal pare să se micșoreze. Deputatul Ionel Dancă este un nou membru liberal care a anunțat joi, 28 octombrie 2021, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL.

„Mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul președintelui Camerei Deputaților și începând cu data de astăzi (joi – n.r.) sunt un parlamentar liber al PNL și voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a declarat Ionel Dancă.

Motivul pentru care deputatul Ionel Dancă și-a dat demisia din PNL

Fostul șef al Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a menționat faptul că actualul Guvern a abandonat progamul de guvernare cu care Partidul Național Liberal a obținut voturile românilor și în consecință nu mai dorește să facă parte din acest grup parlamentar.

„Practic, noi în PNL am fost în fața oamenilor cu un mesaj care a primit votul de încredere la alegerile parlamentare din 2020, în singura formulă legitimă de guvernare, alături de coaliția formată din PNL, USR și UDMR. Românii ne-au dat acest vot, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor, prin urmare acest gest de protest față de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis au aruncat țara în haos și au distrus coaliția de guvernare, au abandonat programul de guvernare”, a mai spus deputatul Ionel Dancă.

Fostul purtător de cuvânt al PNL afirmă că „noua conducere a PNL merge în genununchi cerșind sprijin de la PSD și culmea umilinței această solicitare de sprijin din partea PSD este refuzată”.

Un deputat și un senator PNL au plecat din PNL

Reamintim faptul că ieri, 27 octombrie 2021, deputatul PNL de Iaşi, Alexandru Kocsis, şi-a dat demisia din PNL şi va activă ca parlamentar neafiliat. De asemenea, ieşeanul nu va demisiona din PNL, dar nu doreşte să gireze deciziile actualei conduceri a liberalilor.

Mai mult decât atât, senatorul Ovidiu Iosif Florean îi calca pe urme lui Ludovic Orban. Din cauza atitudinii unor membrii PNL, care din obedienţă pentru preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, au girat dezastrul crizei sanitare, senatorul şi-a înaintat ieri demisia.

Ludovic Orban a fost primul membru PNL care și-a scris demisia

Fostul președinte al Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, și-a dat demisia din grupul parlamentar liberal în data de 26 octombrie 2021. Acesta este în acest moment un parlamentar independent. Motivul care a stat la baza deciziei sale a fost faptul că nu dorește să participe la circul politic din momentul de față în România.

„Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României. Obligația morală pe care o am față de cetăţenii români care au avut încredere în PNL şi în mine ca președinte. Nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în obligaţiile morale decât de a mă despărţi, temporar de colegii mei din PNL. S-a creat o criză politică artificială, într-o explozie a preţurilor, a pandemiei, cetăţeanul roman a fost lăsat fără Guvern, oferindu-se un circ uriaş. Nu pot fi părtaş la acest circ politic. Eu sunt un om care are conştiinţă, care îşi iubeşte țara şi care ţine neapărat, prin această mică de protest, să tragă un semnal de alarmă. Nu îmi dau demisia din PNL”, a transmis Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *