Prima pagină » Actualitate » Deputatul Florin Roman, despre situația din Parlament: „USR a făcut un cadou gratuit PSD”
Deputatul Florin Roman, despre situația din Parlament: „USR a făcut un cadou gratuit PSD”

Deputatul Florin Roman, despre situația din Parlament: „USR a făcut un cadou gratuit PSD”

02 nov. 2021, 13:15,
BZI.ro, în Actualitate

Florin Roman a făcut mai multe declarații în contextul în care Sorin Grindeanu a fost ale președinte interimar al Camerei Deputaților. Liderul deputaților PNL a afirmat faptul că cei din USR sunt vinovați pentru situația actuală din Parlament.

Conform afirmațiilor date, PNL ar fi susținut partidul politic USR pentru preluarea interimatului în două săptămâni.

Florin Roman acuză USR pentru situația actuală din Parlament

Liderul deputaților liberali, a declarat faptul că USR a făcut un cadou PSD-ului prin felul în care au gestionat problemele din Parlament. Florin Roman a spus că refuzul din partea USR de prelungi mandatul său cu încă două săptămâni a dus la ocuparea poziției de președinte interimar de către Sorin Grindeau.

”Dl Sorin Grindeanu a ajuns președinte interimar al Camerei Deputaților pe mâna USR. PNL nu l-a votat pe dl Grindeanu. A fost votat de PSD, UDMR, AUR și minorități.

Colegii din USR au refuzat propunerea pe care le-am făcut-o sa prelungim mandatul meu cu 2 săptămâni, urmând ca dânșii sa fie susținuți de noi pentru următoarea rotație.

Prin decizia luată de USR nu am mai reușit sa generam majoritatea necesară. Refuzul lor de a susține PNL a fost motivul pentru care noi ne-am abținut.

Și uite așa, USR a făcut un cadou gratuit PSD.”, scrie Florin Roman.

Sorin Grindeanu este noul președinte interimar al Camerei Deputaților

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD a fost ales noul președinte interimar al Camerei Deputaților, prin voturile AUR, UDMR și al altor minorități. La ședintă nu au fost prezenți și membrii Partidului Național Liberal. În ceea ce privește numele propuse pentru vot, acestea au fost în număr de două,  Sorin Grindeanu, de la PSD şi Cristina Prună, de la USR.

Prin această decizie, lui Florin Roman i-a expirat interimatul ca președinte al Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu a devenit noul șef interimar al Camerei.

„În acest moment reintrăm pe un făgaş constituţional. Tocmai ce s-a terminat şedinţa Birourilor permanente reunite în care am luat act de depunerea mandatului domnului Nicolae Ciucă. Deci în acest moment nu mai avem nici măcar un premier desemnat. Până acum aveam un premier desemnat care făcea programe de guvernare, făceau coaliții, mandate flexibile sau neflexibile. (…) Îmi dați voie să vedem, să nu punem drobul de sare înainte. Toate aceste decizii, așa cum vă anunțam și ieri, le vom lua ca urmare a forurilor de conducere ale PSD, astfel încât strategia noastră să fie cea mai potrivită. Nu pot să emit păreri personale atât timp cât forurile de conducere ale partidului nu au fost întrunite și nu am luat o decizie

A fost un vot în care cei de la PSD şi toţi ceilalţi, şapte, adică o majoritate, au votat pentru mine. Următoarea propunere era doamna Cristina Prună, dar, având eu majoritatea, nici nu s-a mai supus la vot”, a spus Grindeanu.”, a declarat Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *